Lucrările cadastrale la Dumbrăviţa, plătite în avans unei firme care a intrat în insolvență

Lucrările cadastrale la Dumbrăviţa, plătite în avans unei firme care a intrat în insolvență

Prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii Primăriei Dumbrăviţa după ce a primis la sediul instituţiei mai multe reclamaţii şi au venit în audienţă ţânţărenii, nemulţumiţi de faptul că este blocat procesul de punere în posesie şi de eliberare a titlurilor de proprietate.

Primarul Popa Zachiu s-a plâns de faptul că firma cu care Primăria avea contract, Geodis SRL, a intrat în insolvență, motiv pentru care a întrerupt lucrările. Edilul spune că aluat legătură cu lichidatorul jduciar desemnat de instanță pentru continuarea lucrăriloe, însă nu s-a rezolvat nimic.

Problema mare este aceea că Primăria a cheltuit peste 50% din suma contractată, bani pe care nu îi poate recupera, iar conform prevederilor legale, plata nu trebuia făcută decât după finalizarea lucrărilor de cadastru! Însă, nicio firmă nu vrea să ia în calcul măsurătorile făcute până la această oră, iar toată operațiunea terbuie luată de la zero…

În acest context, conducerii Primăriei i s-a recomandat să continue litigiul în instanță, iar în măsura în care există bani la bugetul local, lucrările cadastrale să fie scoase la licitație și să se încheie un nou contract, cu o altă firmă. De asemenea, auditorii Curții de Conturi, la controlul pe care îl vor face, vor stabili ce măsuri trebuie luate pentru abaterile financiare.

„Am solicitat ca să se iasă de urgență din această stare și să se soluționeze prioritar și cât mai rapid cazurile individuale, aflate în instanță. Le-am recomandat ca să pornească procesul de recadastrare cu mult curaj, iar de luni, 10 aprilie, să se demareze procedura de achiziție de servicii de specialitate, confrom prevederilor legale în vigoare. Mai mult, acolo este liber un post de jurist care nu este ocupat de mult timp, iar un astfel de specialist are un rol important în litigiile aflate în instanță”, a declarat pentru newsbv.ro prefectul Marian Rasaliu.

Foto: brasovulevanghelic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.