Patrik Polc, Deniys Zabludovsky şi Yevgen Emelianenko s-au făcut români!

Patrik Polc, Deniys Zabludovsky şi Yevgen Emelianenko s-au făcut români!
După câștigarea Campionatului Național, echipa de hochei Corona Brașov a mai obținut o victorie importantă: trei jucători din lotul „lupilor”au dobândit cetățenia română!
Este vorba despre Patrik Polc, Denys Zabludovsky şi Yevgen Emelianenko, care, după mai multe luni de tergiversări, au devenit români cu acte în regulă, urmând să depună jurământul. Acest lucru deschide importante perspective hocheiului de la Corona și celui românesc.
Concret, din sezonul viitor, cei trei pot fi trecuți pe lista de jucători autohtoni, pentru Campionatul Național și Liga Mol, astfel încât lista jucătorilor străini va fi degrevată de numele lor. Mai mult, echipa națională a României va putea să îi includă în lot, pentru viitoarele competiții de anvergură, iar aportul lor ar putea contribui la creșterea performanțelor ,,tricolorilor”.​

Opt „lupi” în lotul naţional!

După festivitatea de la Consiliul Local, antrenorul Martin Lacroix şi opt jucători de la Corona Braşov au plecat la Galaţi, unde, în perioada 3-9 aprilie se vor desfăşura întrecerile Campionatului Campionatului Mondial, Divizia II, Grupa A

Echipa României are următorul program:

  • 3 aprilie, ora 20,00 : Belgia – România,
  • 4 aprilie, ora 20,00 : România – Serbia, 
  • 6 aprilie, ora 20,00: România – Islanda, 
  • 7 aprilie, ora 20,00 : Australia – România, 
  • 9 aprilie, ora 20,00 : România – Spania

De la Corona Braşov au fost convocaţi la lotul naţional: Zoltan Toke, Huba Bors, Peter Zsolt, Otto Biro, Gergo Biro, Matyas Biro, Roberto Gliga  și Istvan Nagy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.