IAR Brasov si Airbus Helicopters, discutii pentru realizarea elicopterului de tip H215M la Ghimbav

IAR Brasov si Airbus Helicopters, discutii pentru realizarea elicopterului de tip H215M la Ghimbav

Prim-vicepresedintele pentru Europa al Airbus Helicopters, Olivier Michalon, si directorul general al IAR Ghimbav, Neculai Banea, au discutat joi, la Bucuresti, cu ministrul Economiei, un acord general de cooperare pentru realizarea elicopterului H215M.

La discutii au participat si ambasadorului Frantei la Bucuresti, François Saint-Paul, si insarcinatul cu afaceri al ambasadei Germaniei la Bucuresti, Achim Troester.

”Reprezentantii companiilor considera ca acest nou potential proiect comun, de o importanta strategica si comerciala deosebita, dezvolta colaborarea foarte buna, de aproape 50 de ani dintre Airbus Helicopters si IAR SA”, a anuntat joi Ministerul Economiei.

Institutia a reiterat faptul ca sustine operatorii din industria de aparare pentru implementarea unor proiecte si programe de dezvoltare, modernizare si retehnologizare a capacitatilor de productie.

„In cadrul discutiilor, atat ministrul economiei, cat si ambasadorul Frantei si reprezentantii ambasadei Germaniei si-au exprimat deschiderea pentru dezvoltarea cooperarii concrete in domeniul economic, continuand astfel relatiile traditionale bune cu cele doua state”, mai arata Ministerul Economiei.

De asemenea, Ministrul Economiei, Mihai Tudose, s-a intalnit miercuri si cu delegatiile companiilor General Dynamics, Bell Helicopter si Boeing pentru a discuta despre posibile proiecte comune in industria de aparare.

General Dynamics este un conglomerat din domeniul apararii, unul din cei mai mari furnizori de echipamente militare la nivel mondial. Bell Helicopter este producator de elicoptere civile si militare, in timp ce Boeing este unul din cei mai mari producatori de aeronave din lume.

Airbus Helicopters va produce primul aparat la noua fabrica de elicoptere de la Ghimbav, inaugurata anul trecut, cel mai devreme la finalul anului viitor, daca obtine suficient de repede numarul de comenzi necesar pentru lansarea productiei, grupul francez vizand in special un contract pentru inlocuirea flotei de elicoptere Puma ale armatei, potrivit declaratiilor reprezentantilor grupului, facute in luna februarie in fata jurnalistilor romani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.