1 aprilie – Ziua Păsărilor

1 aprilie – Ziua Păsărilor

Anual, Societatea Ornitologică Română (SOR) serbează la 1 aprilie – Ziua Păsărilor. Se marchează astfel începutul primăverii, renaşterii naturii şi sosirea păsărilor migratoare.

Scopul acestei sărbători este de a conştientiza un public cât mai numeros şi îndeosebi copiii asupra frumuseţii şi importanţei păsărilor în mediul lor natural şi de asemenea de a ne bucura de sosirea înaripatelor călătoare.

„Custozii Ariei protejate Sit Natura 2000 Dumbravita -Rotbav – Magura Codlei va invita sa participati duminica, 2 aprilie, la observatii de pasari pe malul lacurilor Dumbravita. Noi vom sarbatori acest eveniment, printr-o sesiune de observare de pasari la Dumbravita. Vom utiliza lunete speciale pentru apropierea imaginii, vom identifica speciile cu ajutorul determinatorului si vom purta discutii pe tema protejarii pasarilor si a naturii. Va asteptam sa ne bucuram impreuna de sosirea pasarilor pe lacuri si de natura deosebita a ariei protejate”, spune Traian Ionescu, președintele filialei Brașov a SOR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.