Ziua Internaţională a Poeziei: Performance poetry, alături de Adrian Munteanu

Ziua Internaţională a Poeziei: Performance poetry, alături de Adrian Munteanu

Ziua Internațională a Poeziei va fi celebrată la Brașov printr-un eveniment extraordinar, un performance poetry realizat de poetul Adrian Munteanu.

Scriitorul va susţine un recital de sonete din creaţia transformând poezia în spectacol. Evenimentul va avea loc marţi, 21 martie, de la ora 12.00, la Colegiul Naţional „Unirea”, în sala festivă „Zorica Laţcu”.

Adrian Munteanu este deţinătorul premiului European de Poezie NUX la Târgul Internaţional de Carte de la Milano, iar cel mai recent volum de sonete al său, „7” a primit premiul Uniunii Scriitorilor pentru poezie.

Ziua Internațională a Poeziei a fost declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

De asemenea, “Ziua internațională a poeziei” urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.