Fabrica de bere din Brașov, preluată de japonezi

Fabrica de bere din Brașov, preluată de japonezi

Japonezii de la Asahi Group Holdings, cel mai mare producator de bere, au cumpărat activele SABMiller, care a deţinut fabricile de bere din Braşov, Timişoara şi Buzău, și a vândut afacerile din cinci state est-europene, scrie Adevărul.

Grupul Asahi deţinea deja brandurile din Europa Occidentala, iar odată cu această tranzacţie a achiziţionat şi cinci brand-uri din estul Europei – Ursus (România), Pilsner Urquell (Cehia), Tyskie (Polonia), Dreher (Ungaria) şi Topvar (Slovacia) – pentru care a plătit a plătit 7,8 milioane lei.

Pentru realizarea acestei afaceri a fost nevoie de avizul comisiei antitrust al Comisiei Europene, pentru a evita monopolul pe piaţa. Conform reprezentanţilor Ursus Breweries, au fost obţinute toate aprobările, iar la finalul acestei luni se va schimba controlul în compania din România.

SAB Miller a intrat în România în 1996 după ce a cumpărat fabrica de Vulturi Buzău. Anul următor, sud-africanii au cumpărat Pitber Piteşti şi Ursus Cluj, care ulterior a devenit acționarul majoritar al Bere Timișoreana. În 2001, SAB Miller și Ursus au fuzionat, rezultând astfel Compania de Bere România.

Din 2005 brandul sud-africanilor din România s-a numit Ursus Breweries. În portofoliul lor se regăsesc marci precum Timişoreana, Ursus, Ciucaş, Stejar, Azuga, Redd’s, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Efes şi St. Stefanus.

  1. 7,8 milioane de lei…halal

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.