Ziua Mondială a Asistenţei Sociale. Eveniment special la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua

Ziua Mondială a Asistenţei Sociale. Eveniment special la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua

Direcţia de Servicii Sociale (DSS) Braşov , împreună cu Asociaţia Asistenţilor Sociali din România  (AsProAs), organizează în data de 17 martie un eveniment prilejuit de ,,Ziua Mondială a Asistenţei Sociale”.

Cu aceeași ocazie, în cadrul ”Zilei porților deschise”, începând cu ora 11.00, la Căminul pentru Persoane Vârstnice de pe strada Gladiolelor nr. 4 (în cartierul Noua), Direcția de Servicii Sociale oferă posibilitatea publicului larg de a vizita centrele care oferă servicii sociale și au sediul în clădirea Căminului pentru Persoane Vârstnice.

Vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale, ONG-uri din municipiu, studenți ai Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Sociologie și Comunicare – Specializarea Asistență Socială, precum și elevi ai liceelor din municipiul Brașov.

Directorul DSS, Mariana Topoliceanu, a afirmat că la eveniment vor fi prezenţi specialişti în domeniu, de la asistenţi sociali la psihopedagogi sau psihologi, dar vor fi invitaţi şi elevi au claselor terminale din mai multe licee braşovene.

„Pentru ca elevii să înţeleagă mai bine specificul activităţii noastre, vom pregăti o acţiune de tip «Biblioteca Vie». «Cărţi» vor fi specialiştii din domeniul asistenţei sociale, iar «cititori» vor fi elevii. În acest mod, printr-o discuţie liberă, elevii vor putea afla detaliile despre această activitate”, a declarat Topoliceanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov