Tichete valorice pentru alimente, cadou de Paşti pentru vârstnicii cu pensii mici

Tichete valorice pentru alimente, cadou de Paşti pentru vârstnicii cu pensii mici

Viceprimarul Mihai Costel a anunțat joi, într-o conferință de presă, că municipalitateacontinuă campania de ajutorare a vârstnicilor cu venituri reduse.

Această campanie a fost decisă printr-o hotărâre de consiliul local în 2014. Este vorba despre acele  tichete pe care beneficiarii le pot folosi pentru alimente, suma acordată fiecaărei persoane fiind de 50 de lei. Un tichet are valoare de 10 lei. Cei care vor primi astfel de „tichete pentru suflet” sunt pensionarii care au vârsta de 63 de ani  – femei și 65 de ani – bărbații, care au o pensie de până la 1.000 de lei.

„Este al treilea an când se acordă astfel de tichete de Paște și de Cărciun – 4.400 de brașoveni au beneficiat. Din fericire, oamenii au înțeles că primesc aceste tichete și nu se mai creează cozi. Este un ajutor foarte necesar pentru vârstnicii Brașovului și apreciază acest gest făcut de comunitate pentru dânșii. Anul trecut 8.842 de tichete sociale s-au dat. Anul acesta va fi un număr mai mic, pentru că pensiile s-aui indexat și depășesc 1.000 de lei”, a precizat Mariana Topoliceanu, șefa Direcției de Servicii Sociale din Primăria Brașov.

Pentru persoanele care nu se pot deplasa sunt așteptați aparținătorii, cu o împuternicire scrisă de mână, cu copie după cartea de identitate a persoanei care preia tichetele, dar și cu cartea de identitate în original a persoanei care beneficiază de acest ajutor. La această oră municipalitate a achiziționat deja tichete pentru 10.500 de persoane, iar cele care nu vor fi folosite sunt păstrate pentru campania  de Crăciun.

Programul de ridicare a acestor tichete este zilnic, de la 8.30 – 15.30, iar în zilele de joi până la ora 18.00, la sediul Direcției de Servicii Sociale de pe strada Panselelor.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.