Strategie pentru înființarea de trasee pentru bicicliști în Brașov

Președintele organizației municipale a PNL Brașov, consilierul local Adrian Oprică, a prezentat astăzi într-o conferință de presă, o strategie privind înființarea unor trasee pentru biciclete în municipiul Brașov.

Obiectivele noastre principale sunt dezvoltarea posibilităților de petrecere a timpului liber pentru brașovenii care doresc să experimenteze circuite pentru biciclete cu grade diferite de dificultate, stimularea sportului de masă și a mișcării în aer liber, dezvoltarea de oportunități pentru petrecerea timpului liber de către turiștii care vin la Brașov și dezvoltarea unor competiții naționale sau internaționale de biciclete pe trasee de dificultate variabilă”, a declarat Adrian Oprică.

Edilul a precizat că sunt gândite traseepentru diverse grade de dificultate. Astfel, se dotește înființarea unui traseu ușor, pe traseul Noua – Dâmbu Morii – Șapte Scări.

Traseele de dificultate medie sunt situate în perimetrul zonei adiacente cartierelor Noua și Răcădău. Delimitarea este realizată de str. Panselelor, str. Jepilor și capătul cartierului Răcădău, iar un traseu cu dificultate ridicată este Pietrele lui Solomon – Poiana Brașov – Postăvarul.

„Grupul consilierilor PNL va avea discuții cu dl. primar George Scripcaru, aparatul de specialitate al Primăriei Brașov în vederea găsirii celor mai bune soluții tehnice și financiare pentru organizarea acestor trasee turistice pentru biciclete. Scopul proiectului este ca aceste zone de drumeție să fie amenajate atât pentru traficul pedestru – drumeție – cât și pentru cei care doresc să utilizeze bicicletele. De asemenea, dorim să demarăm și discuții cu AMB în vederea găsirii unor finanțări europene pentru amenajarea acestor trasee turistice. De asemenea, inițiativa noastră vizează și comunicarea cu Federația Română de Ciclism atât pentru acordarea sprijinului etnic pentru amenajarea acestor trasee în vederea organizării de competiții sportive, cât și pentru includerea lor în circuitul concursurilor naționale sau internaționale”, a precizat liderul consilierilor locali liberali.

Oprică a adus ca argumentefaptul că Primăria Brașov, împreună cu „Avalanche – On The Rocks”, ca organizatori cu o vastă experienţă, au adus în ultimii ani am adus în România celebrul concurs de downhill PlayBike – On The Rocks de la Bunloc, un eveniment internaţional de primă mână, trecut în calendarele Uniunii Cicliste Internaţionale cu rangul C1, alături de numai 11 alte curse pe întreg globul.

„După acesti ani de succes, motivaţi de feedback-ul excelent primit de la rideri şi de entuziasmul publicului participant, prioritatea numărul unu a rămas evoluţia. În următorii ani, ne dorim să clădim şi mai mult pe temelia pe care deja am ridicat-o şi să dezvoltăm mountainbiking-ul în imediata apropiere a Braşovului, aşa cum este firesc şi aşa cum ne-am dorit dintotdeauna”, a afirmat Adrian Oprică, președintele organizaţiei PNL Brașov.

Hărţile cu traseele propuse le găsiţi AICI!

  1. Oprica ? O nulitate maxima cu un tupeu la fel de mare. Ce vrea ? Sa se faca cat mai vizibil, cu initiative populiste si sa fie ales la urmatoarele alegeri. O sa faca ce a facut si pana acum: NIMIC !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.