Două cabinete stomatologice școlare din Brașov vor fi dotate cu aparatură nouă

Două cabinete stomatologice școlare din Brașov vor fi dotate cu aparatură nouă

Viceprimarul Costel Mihai a anunţat că, pentru dotarea cabinetelor medicale școlare din municipiu, în bugetul pe 2017 sunt prevăzute fondurile necesare – 160.000 de lei – pentru dotarea a două cabinete stomatologice școlare. La această oră nu funcționează niciun cabinet stomatologic școlar în Brașov.

În acest moment, în Braşov există 69 de cabinete medicale școlare, care sunt deservite în prezent de 50 de asistenți medicali și 8 medici. În mod normal, conform normativelor, ar trebui să lucreze în aceste cabinete 81 de asistenți medicali și 30 de medici.

„Dacă ar fi să ne raportăm la cabinetele stomatologice, există unul pe str. Memorandumului, la căminele studențești, care a fost dotat anul trecut cu aparatura necesar. Anul acesta vrem să dotăm un cabinet într-un liceu și altul într-o școală generală. Încă nu au fost stabilite unde vor fi cele două aparate pentru cabinetele stomatologice, probabil în zona centrală, pentru a fi mai faci pentru toţi elevii din Braşov să aibă acces cât mai facil din punct de vedere al transportului în comun, pentru că vor avea acces toţi elevii din municipiu”, a declarat viceprimarul Braşovului.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, 75 % dintre copii până în 13 ani au carii temporare. În primul rând, rolul acestor cabinete stomatologice este acela de prevenție. „Dacă vom reuşi să angajăm personal de specialitate, şi există cerere, vom solicita suplimentarea de fonduri la rectificarea bugetară şi vom dota mai mutle cabinete şcolare”,  mai menţionat Costel Mihai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov