ALDE Brașov vrea organizarea cât mai rapidă a Congresului

ALDE Brașov vrea organizarea cât mai rapidă a Congresului

În ALDE s-au format două tabere. Una apropiată de Daniel Constantin care cere un Congres pentru alegerea unui președinte unic, mai spre toamnă, și una a lui Călin Popescu Tăriceanu care vrea ca liderul să fie ales cât mai repede.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a convenit cu Daniel Constantin ca, după Congresul ALDE, formaţiunea politică să aibă o conducere unică. Tăriceanu doreşte convocarea rapidă a Congresului, pentru a prelua întreaga putere, în timp ce Daniel Constantin vrea ca acest for să fie organizat mai târziu, pentru a-şi coagula apropiaţii în vederea unei candidaturi proprii.

Joi seară, la şedinţa ALDE Braşov, prezidată de deputatul Remus Borza, coordonatorul filialei, s-a hotărât cu majoritate de voturi să fie susținută varianta de organizare a Congresului ALDE cât mai repede.

„Organizația din Brașov este pentru unitatea partidului, dar dorește clarificarea urgentă a tuturor problemelor, de aceea cere să se organizeze Congresul imediat după sărbătorile de Paște”, ne-au precizat surse din interiorul filialei ALDE Brașov.

Deputatul Remuz Borza spune că este necesar Congresul în contextul în care s-au radicalizat anumite poziții ale liderilor marcanți ai partidului, și pentru „a limpezi apele”. El a remarcat faptul că, oricum, toatepartidele vor avea astfel de congrese unde se vor face analize după ce s-au așezat lucrurile în urma alegerilor generale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.