Avem nevoie de viziune pentru dezvoltarea municipiului Săcele

Avem nevoie de viziune pentru dezvoltarea municipiului Săcele

Așa cum am prezentat și în campania electorală, doresc să readuc în atenția opiniei publice o serie de inițiative pe care le-am avut și pe durata mandatului de consilier local 2012-2016, în vederea dezvoltării și promovării municipiului Săcele.

După cum se știe, de ani buni, cine ajunge în  centrul municipiului Săcele are parte de mașini parcate haotic, care îngreunează traficul auto și pietonal, sens în care susțin realizarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru zona centrală şi zonele protejate ale Municipiului  prin care să se identifice soluții viabile pentru o stradă pietonală, care să se constituie într-o zonă promenadă, întrucât municipiul Săcele merită să aibă un centru istoric pus în valoare, aşa cum au  și alte localități situatate în proximitate, ca Braşovul, Râşnovul sau Codlea, cu un pietonal unde pot fi organizate evenimente și promovate valorile autentice ale unei localități încărcate de tradiții.

În vederea promovării municipiului Săcele ca localitate competitivă economic și atractivă din punct de vedere turistic și investițional, propun inițierea a trei PUZ-uri, respectiv unul pe dezvoltare urbană, unul pe turism și unul pe dezvoltare  industrială,  deci o abordare integrată, urmărindu-se acționarea pe mai multe domenii, aceasta  în concordanță cu toate interpelările pe care le-am avut în cadrul ședințelor de Consiliu Local.

Părerea unanimă, la care mă raliez, este că potențialul turistic al localității este insuficient exploatat și valorificat economic, că dispunem de reale resurse, naturale, culturale, etc, insuficient promovate, practic necunoscute celor care tranzitează/vizitează localitatea noastră. În acest sens, în calitate de consilier local, am prezentat colegilor mei din Consiliul Local  ideea de amplasa la punctele de intrare, respectiv ieșire din municipiul Săcele a trei porți mocănești, în mărime naturală, cu mesajele „Bine ați venit!” și „Drum bun!”.

Nu în ultimul rând, pentru că vorbeam de viziune, vreau să fac apel la toți colegii consilieri, dar și la conducerea Primăriei, ca să construim la Săcele o pista de bob, sanie și skeleton. Este o investiție pentru care putem obține finanțare inclusiv de la bugetul de stat, având în vedere că ministrul Tineretului și Sportului, dl. Marius Dunca, este brașovean. Această investiție rezolvă problema infrastructurii sportive de iarnă din România, iar municipiul Săcele se poate pune pe harta mondială a sporturilor de iarnă, alături de Brașov, Râșnov, Fudnata – cu Cheile Grădiștei și  Predeal.

În acest context, am solicitat conducerii Primăriei Săcele să dea curs acestor inițiative, iar pentru concretizarea acestora să cuprindă sumele necesare realizării studiilor și amplasării porților mocănești în previziunile bugetare ale anului 2017.

  • Bogdan Motoc,
  • Consilier Local ALDE Săcele

Leave a Reply

Your email address will not be published.