S-au stabilit câștigătorii celor mai bune scurtmetraje despre munți

S-au stabilit câștigătorii celor mai bune scurtmetraje despre munți

Agenția Metropolitană și Alpin Film Festival vă invită la festivitatea de premiere a concursului de filme de scurt metraj realizate cu dispozitive digitale mobile (telefoane, GoPro, aparate foto, drone etc). Evenimentul se va desfășura vineri, 17 martie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural „Reduta” Brașov.

Digital Carpatica este o competiție de film organizată de Agenția Metropolitană Brașov și Alpin Film Festival, la care participanții au putut înscrie filme de scurt metraj de maximum trei minute, având ca subiect “Muntele”.

În perioada ianuarie – martie 2017 au fost trimise pentru competiție peste 80 de filme dintre care 30 au fost reținute pentru jurizarea finală. Filmele din competiție sunt disponibile pentru publicul larg pe platforma  http://alpinfest.pbv.ro/.

Juriul din acest an este format din directorul general al Agenției Metropolitane Brașov, Dragoș David, cunoscutul alpinist și explorator Cornel Gălescu (Coco) și regizorul și omul de televiziune Șerban Georgescu.

Vor fi oferite două premii, Marele Premiu și un Premiu Special. Câștigătorii vor fi premiați cu echipamente de filmare GoPro în valoare de 2.500, respectiv 1.000 de lei. Vineri seara vor fi proiectate cele mai bune filme trimise de către participanți și vor fi anunțați câștigătorii ediției 2017 Digital Carpatica.

Reamintim că Alpin Film Festival este singurul festival internațional de film, carte și fotografie destinat promovării culturii și civilizației montane din România. Editia a II-a a festivalului a avut loc între 23 -29 ianuarie  martie 2017 la Predeal, Bușteni și Brașov. Festivalul este inspirat de succesul altor manifestări de acest gen din întreaga lume: BANFF (Canada), GRENOBLE (Franța), KATHMANDU (Nepal).

Leave a Reply

Your email address will not be published.