Lucian Pătrașcu: Primăria Brașov, vinovată de creșterea taxei pentru salubrizare

Consilierul local PSD Lucian Pătrașcu a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că nu este corect ca brașovenii să plătească taxa de salubrizare majorată.

„Atunci când această hotărâre a fost pe ordinea de zi, noi, cei de la PSD ne-am abținut de la a vota această majorarea. Nicăieri în lege nu scrie că această majorare de 80 de lei pe tonă trebuie plătită de cetățeni. În schimb, scrie în lege că administratorul de depozit este cel care plătește această majorare. Am mai avut o discuție cu reprezentanții firmelor de salubritate. Am fi vrut să avem o negociere cu ei, dar nu ne-a permis timpul. Am redeschis subiectul, azi în Comisia economică, credem că putem scădea această taxă”, a precizat Pătrașcu.

Luni, la ora 9.00, membrii Comisiei Economice a Cosniliului Local, împreună cu firmele de salubritate, directorii din Primărie și viceprimarul, vor avea o nouă discuție pe această temă, pentru că„nu este normal ca Brașovul să fie în top 10 național din punctul de vedere al mărimii taxei, iar alte județe să poată percepe o taxă mai mică”.

Potrivit consilierului local, care este şi liderul de grup al PSD, despre această taxă se știa din 2013, chiar dacă a fost amânată aplicarea legii respective.

„Din păcate, Primăria Brașov nu a făcut nimic ca gunoiul să fie colectat selectiv. Partea proastă e că de la începutul anului vitor, taxa va crește la 120 de lei. În ședința extraordinară de la sfârșitul lunii martie trebuie depus un plan de reducere a cantității de deșeuri depozitate. Dacă nu se vine cu un plan, propunerea e să revenim la nivelul de 9 lei de persoană, față de 12 lei. Legea permite scăderea. Nu scrie niciunde ca taxa să fie suportată de cetățean. În lege scrie că taxa scade dacă va crește nivelul deșeurilor colectate selectiv”, a concluzionat Pătraşcu.

  1. Dle consilier ,Patrascu daca nu ati avut timp sa discutati cu societatile de salubritate, de ce va minunati de cresterea taxei ? Lucrurile stau cam asa :
    nu ati avut timp de discutii in schimb cetateanul plateste !!!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.