Taxe mai mari pentru studenţii de la Universitatea Transilvania

Taxe mai mari pentru studenţii de la Universitatea Transilvania

Începând cu următorul an universitar, cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania vor percepe taxe, în medie cu 10% mai mari pentru anul de studiu.

Nivelul taxelor anul universitar 2017-2018, a fost aprobat de Senatul Universităţii, care a aprobat şi calendarul înscrierilor în sesiunea de vară şi din septembrie, pentru programele de licenţă şi masterat.

Astfel, cea mai scumpă facultate la Universitatea Transilvania, la programele de licenţă, va costa, din toamnă, 6.000 de lei, iar cele mai mici taxe pentru un an de studiu vor fi de 2.800 de lei, la mai multe facultăţi.

Conducerea Universităţii Transilvania spune că şi în aceste condiţii, taxele de la Universitatea „Transilvania” sunt printre cele mai mici din ţară.

„Modificările sunt, evident, date de creşterea cheltuielilor cu utilităţile. În ultimii patru ani, de bună seamă că toate costurile au crescut. Noi am încercat să ţinem cât am putut taxele nemodificate, dar a venit momentul să operăm şi noi această minoră creştere. Ţin să precizez că taxele la Universitatea Transilvania din Braşov au rămas constante timp de 4 ani universitari. Am propus o creştere cu aproximativ 10%, de exemplu, acolo unde taxa era de 2.500 de lei, acum devin 2.800 de lei, iar unde era 2800, au crescut la 3000 de lei”, a explicat prof.univ.dr. Mihaela Gheorghe, prorector cu activitatea didactică al Universităţii Transilvania Braşov, citat de bzb.ro.

În acelaşi timp, modificări sunt aduse şi la taxele de înscriere la facultate. Cele mai multe dintre facultăţi vor percepe o taxă de 150 de lei la înscriere. La Muzică, înscrierea costă 160 de lei. De asemenea, la Facultatea de Medicină, doar la specializarea Medicină, înscrierea costă 180 de lei. Pentru celelalte programe ale Facultăţii de Medicină (Asistenţă Medicală, Balneofiziokinetoterapie şi Laborator Clinic), taxa de înscriere este de 150 de lei.

Listă taxe:

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.