Burse pentru elevii din Brașov și în semestrul al doilea

Burse pentru elevii din Brașov și în semestrul al doilea

Consiliul Local Brașov va discuta la ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni acordarea de burse elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul reşedinţă, pentru anul şcolar 2016-2017 – semestrul al II-lea.

Alocarea burselor pentru elevi se va face pastrându-se aceleși categorii de burse, la aceleași valori precum și criterile de acordare prevăzute de Ordinul MECTS nr. 5576/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Valoarea cea mai mare o au bursele de performanță, care vor fi acordate elevilor care au obţinut locurile I, II sau III la olimpiadele naţionale sau care s-au clasat pe unul din primele trei locuri la etapele naţionale ale concursurilor sportive sau cultural-artistice. Valoarea bursei de performanță este de 35 de lei/lună.

Bursa de merit are tot valoarea de 35 de lei/lună și este acordată elevilor care au obţinut în semestrul anterior cel puţin media generală 8,5 şi media 10 la purtare, precum și elevilor care au obţinut unul din primele trei locuri la etapele judeţene ale olimpiadelor, la concursurile naţionale şi alte concursuri şcolare.

Al treilea tip este „Bursa de studiu”, în valoare de 30 de lei/lună, care va fi acordată elevilor care provin din familii ce au un venit lunar pe membru de familie echivalent sau mai mic decât salariul minim pe economie şi care au media generală în semestrul anterior peste 7, cu media 10 la purtare.

Bursa de ajutor social, în valoare de 25 de lei/lună va ajunge la elevii brașoveni care suferă de anumite afecţiuni sau care provin din mediul rural şi frecventează o şcoală din Braşov, precum la cei care nu au venit mediu lunar pe membru de familie, în ultimele 12 luni, mai mare de 50% din salariul minim pe economie, stabilit la 850 de lei. Bursa de ajutor social se acordă cu condiția ca familia elevului să nu deţină terenuri agricole mai mari de 20.000 de mp.

Loading...
 1. Bataie de joc cu 30 lei/luna !

  Reply
  • da de la tine daca nu iti convine. eu nu sunt de acord ca din taxele mele sa dea consiliul Local burse. Eu de exemplu as vrea ca din banii aia sa faca curatenie.

   Reply
 2. http://www.b365.ro/s-au-majorat-bursele-pentru-elevii-din-sectorul-2-care-sunt-valorile-noilor-burse-scolare_245160.html

  „BURSE ŞCOLARE BUCUREŞTI.

  2. Bursele de merit au fost majorate începând cu semestrul al II-lea al acestui an şcolar şi se acordă astfel :
  A) numai pe perioada anului şcolar pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură care au:
  • medii cuprinse intre 8,50 – 8,99 – 200 lei/luna
  • medii cuprinse intre 9,00 – 9,49 – 300 lei/luna
  • medii cuprinse intre 9,50- 10,00 – 400 lei/luna
  B) în anul următor celui în care s-a obţinut performanţa, pentru elevii care au obţinut locurile I, II, III la etapele judeţene ale concursurilor naţionale cultural – sportive, artistice, tehnico-ştiinţifice înscrise în lista stabilită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării – 400 lei/lună.”

  ….NO COMMENT…

  Reply
 3. c-tin fagarasanu 12 aprilie 2017, 10:52 AM

  caterinca zilei !!! : Consiliul Local stabileste un alt salar minim pe economie de 850 fata de 1450 promovat de guvern ….oare de ce nu face la fel si cind acorda ajutorul de incalzire ?!?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate