Roxana Mînzatu: Discriminarea se mai manifestă în ceea ce priveşte munca prestată, remunerată uneori mai prost decât în cazul bărbaţilor

Roxana Mînzatu: Discriminarea se mai manifestă în ceea ce priveşte munca prestată, remunerată uneori mai prost decât în cazul bărbaţilor

8 Martie este, la origini, o zi a luptei pentru drepturi egale, între femei şi bărbaţi. În 1857, la această dată, a avut loc, la New York, un protest al femeilor care cereau reducerea zilei de muncă, salarii mai mari şi condiţii mai bune la slujbă. Abia în 1977 ONU a stabilit ca Ziua Internaţională a Femeii să fie sărbătorită în 8 Martie.

Lucrurile s-au schimbat în bine, dar nu suficient, pentru femei. Discriminarea se mai manifestă în ceea ce priveşte munca prestată, remunerată uneori mai prost decât în cazul bărbaţilor care muncesc la fel.

„Totuşi, creşte recunoaşterea rolului femeii în orice domeniu, chiar și în politică. În Parlament sunt în această legislatură 52 de femei social-democrate, un procent de 27%, faţă de aproape 11%, cât a fost între 2012-2016. E un lucru care demonstrează în sine, că lupta pentru drepturi egale este de stânga şi că ne respectăm valorile, la PSD. Lucram cot la cot cu colegii bărbaţi şi cred că dorinţa noastră de muncă se va vedea în legi mai bune. Am «sărbătorit» Ziua Femeii cu o şedinţă comună a camerelor Legislativului, iar apoi am intrat în comisii. La Industrie şi Servicii, unde activez, am discutat azi pe tema pieței gazelor naturale”, declară deputatul Roxana Mînzatu.

Chiar dacă nu a putut fi de faţă, preşedintele OFSD a susţinut,  alături de colegele sale de organizaţie, un eveniment deosebit dedicat mamelor din mediul rural. La Crizbav, copiii din comună şi mamele lor s-au aflat pe aceeaşi scenă, într-un spectacol emoţionant, „Mame pentru mame”.

„În comunităţile mai sărace, cum este cea de la Crizbav, cuvinte precum «oportunităţi» lipsesc, nici pentru mame, nici pentru copiii lor. De aceea Echipa OFSD s-a alăturat  Asociației Diversitate, coordonată de educatorul Alina Ursu, și le-au sărbătorit azi pe cele  mai vulnerabile femei, cele din mediul rural. Doamne care au cunoscut succesul le-au dăruit acestora, probabil, primele flori de 8 Martie. Tot ele le-au vorbit despre încredere în sine, șanse și viitor, aşa cum nu a mai făcut nimeni cu ele până acum. Specială a fost premierea mamelor de copii fără absenţe la şcoală. Sunt nişte femei puternice, care merită recunoaștere și sprijin. Vom continua să fim alături de Asociația Diversitate, cu un program de sprijin pentru școala din această comunitate”, a completat Roxana Mînzatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.