Aproximativ 200 de persoane au manifestat pentru susţinerea DNA

Aproximativ 200 de persoane au manifestat pentru susţinerea DNA

 

Protestele au fost reluate ieri seară în Braşov, de data aceasta sub sloganul „Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”, după ce luni Curtea Constituţională a decis existenţa unui conflict de natură juridică între DNA şi Guvern, ca urmare a anchetei procurorilor privind modeul în care a fost adoptată Ordonanţa 13.

Potrivit forțelor de ordine, aproximativ 200 de manifestanţii s-au adunat în fața Prefecturii începând cu ora 19,00, apoi au plecat spre Piaţa Sfatului, oprindu-se în faţa sediului PSD Braşov.

Oamenii au scandat „DNA să curețe politica”, „DNA să vină să vă ia”, „Demisia”, „Fără Corupți în politică” și au cerut demisia Guvernului, dar și a președinților celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

„Protestul din această seară este unul de susținere a Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Corupții trebuie să plece din politică. În același timp, demisia Guvernului și demisia șefilor camerelor Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, rămân cererile noastre în continuare. Respingem, de asemenea, cu toată tăria, inițiativa deputatului Ciohodaru, și sperăm ca acești politicieni să se oprească cu asemenea inițiative care sunt de neacceptat”, a precizat, pentru AGERPRES, coordonatorul manifestației, Remus Ștefu.

La ora 19,45, protestatarii s-au deplasat în marș pe strada Republicii, în Piața Sfatului, unde au continuat acțiunea de protest. Participanții au purtat pe braț o banderolă albă cu înscrisul #rezist și insigne cu același înscris, toate cumpărate din donațiile brașovenilor. În Piața Sfatului au continuat scandările „DNA să vină să vă ia”, „DNA să curețe politica”, „Demisia”.

În timpul acțiunii de protest s-a ținut un moment de reculegere pentru brașoveanul Liviu Corneliu Babeș, care în ziua de 2 martie 1989 și-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Brașov, în semn de protest împotriva comunismului.

Mai mulți tineri au întins tricolorul de 12 metri lungime și opt metri lățime și steagul Uniunii Europene și au intonat Imnul Național în încheierea manifestației.

Protestul a fost autorizat și s-a încheiat în jurul orei 21.00, fără incidente.

Proteste au avut loc aseară la Bucureşti, Braşov, Cluj Napoca, Sibiu, Iaşi, Galaţi şi Oradea.

Foto: bzb.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.