Festivalul Street Food, ajunge anul acesta şi în Braşov

Festivalul Street Food, ajunge anul acesta şi în Braşov

Primul eveniment dedicat exclusiv conceptului de street-food va avea loc şi în Braşov, între 24 şi 27 august.

Prima ediţie a Braşov Street Food Festival e un pas foarte important în direcţia promovării mâncarurilor simple, accesibile şi gustoase, care vine şi cu sute de reţete delicioase din întreaga lume.

Evenimentul a debutat în 2016 la Cluj-Napoca unde peste 50.000 de gurmanzi au luat cu asalt Aleea Stadionului şi au încercat reţetele chefilor prezenţi, urmând apoi Iaşi, Oradea şi ediţia specială de Crăciun.

În acest an, festivalul va pune la încercare apetitul gurmanzilor din Oradea, Iaşi, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Braşov, Alba-Iulia, Timişoara şi Bacău.

„Vom avea alături de noi peste 50 de vendori şi vom propune publicului diverse activităţi, de la workshop-uri tematice, la Kids Zone, Cinema Outdoor şi concerte live. Vom continua şi iniţiativele de activare a comunităţilor începute în 2016: combaterea fenomenului Food-Waste şi acordarea de ajutor persoanelor nevoiaşe prin intermediul acţiunii «Share a Meal»”, a spus Nely Borza, project manager Street Food Festival, citat de bzb.ro.

Deocamdată nu a fost făcut public locul de desfășurare al evenimentului.

Ideea de street-food, deşi foarte la modă în ultimii ani în intreaga lume, are, de fapt, o istorie foarte veche. Începând cu Grecia Antică şi ajungând până în China sau Turcia, mâncarea vândută pe stradă, a avut o istorie lungă şi interesantă. Astăzi, este, fara doar şi poate, un must-have pentru mai toate oraşele sau centrele culturale, devenind parte integrantă din peisajul cultural urban.

Foto: cluju.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.