Universitatea Transilvania Braşov, tot mai atractivă pentru studenţii de pe alte continente

Universitatea Transilvania Braşov, tot mai atractivă pentru studenţii de pe alte continente

Tot mai mulţi tineri din afara Europei aleg cursurile şi programele de studii din cadrul Universiţăii Transilvania din Braşov.

Astfel, în semestrul al doilea al acestui an universitar, 63 de studenţi din 15 ţări au ales Universitatea braşoveană pentru studiu, în cadrul programului Erasmus+, alăturându-se celor 98 care au petrecut deja, la Braşov, semestrul întâi.

Printre ei vor fi studenţi din Sri Lanka, Statele Unite ale Americii, Maroc, Argentina, Rusia sau Republica Moldova.  De asemenea, vor fi şi studenţi din ţări ale Uniunii Europene, precum: Franţa, Turcia, Italia, Polonia, Spania, Germania, Austria, Letonia, Lituania şi Danemarca.

Cei mai mulţi studenţi vor urma cursuri în cadrul unor facultăţi precum Facultatea de Ştiinţe economice şi administrarea afacerilor, Facultatea de Silvicultură şi exploatări forestiere, Facultatea de Inginerie electrică şi ştiinţa calculatoarelor, Facultatea de Design de produs şi mediu, Facultatea de Psihologie şi ştiinţele educaţiei, Facultatea de Inginerie mecanică sau Facultatea de Construcţii. Sunt însă şi doi studenţi care au ales universitatea pentru stagii de practică.

Marea majoritate a studenţilor internaţionali au optat pentru Universitatea Transilvania datorită programelor de studii oferite, a feedback-urilor pozitive primite de la colegii lor care au studiat aici, sau pur şi simplu datorită atractivităţii oraşului situat la poalele munţilor.

Programul Erasmus este cel mai important program de învăţământ şi formare profesională din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învăţământului superior. Programul le oferă posibilitatea studenţilor, cadrelor didactice, sau altor persoane să studieze sau să predea în străinătate, pe o perioadă determinată de timp. Programul a fost înfiinţat în 1987, iar de atunci, milioane de studenţi din Europa şi nu numai au studiat gratuit pentru un semestru sau un an în alte ţări.

Erasmus+ își propune să încurajeze dezvoltarea competențelor și a capacității de inserție profesională și să ofere noi oportunități de educație, formare și stagii pentru tineri.

Ca în fiecare an, în prima săptămână din semestru se organizează pentru ei o întâlnire de bun venit. De data aceasta evenimentul se va desfășura joi, 2 martie 2017, de la ora 14.00, la Centrul Multicultural din clădirea Rectoratului.

  1. Corect Sri Lanka, Maroc si Rep Moldova. De ce minunatii de la universitatea Transilvania nu dau si CATI din fiecare tara sunt studenti aici? Cica azi noapte a mai venit un grup: 800 di Burkina Faso (pe motiv ca la cantina se mananca multi cartofi si paste) 300 din Mexic (au sapat prea mult pe sub zidul lui Trump) 1200 din Siria (au inteles pe la noi ar fi micul Paris) si 45000 din China (au gresit containerul). Plus 1 englez care umbla dupa printul Charles cu o cerere.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.