Sportivi brașoveni, campioni la schi și patinaj

Sportivi brașoveni, campioni la schi și patinaj

Secţia de sporturi individuale de la Corona, în care intră schiul alpin, patinajul viteză şi patinajul artistic, a adus în ultimele zile foarte multe medalii. La Campionatul Naţional de schi desfăşurat al Azuga, Corona a câştigat nu mai puţin de 13 medalii, dintre care 8 de aur, obţinute de Mihnea Olteanu, în probele de slalom, slalom uriaş, combinată şi combinata alpină, el câştigând şi argintul la combinata alpină a seniorilor.â

La finalul concursului, a mai terminat cu trei medalii de bronz şi Laurenţiu Martac, la slalom şi slalom uriaş. Şi Ioan Valeriu Achiriloaie a câştigat bronzul la slalom, el fiind însă un schior specializat pe curse de viteză.

„Nu pot fi decât foarte mândră de ceea ce au reuşit schiorii de la Corona în acest week-end. Mihnea Oltean este unul dintre sportivii reprezentativi ai secţiei şi cu siguranţă îi va călca pe urme lui Ioan Valeriu Achiriloaie, un exemplu pentru toţi sportivii de la noi. De asemenea, eu am convingerea că şi restul sportivilor de la secţie se vor impune şi vor ajunge în top în perioada următoare”, a spus Roxana Cojocea, preşedintele secţiei de sporturi individuale.

În altă ordine de idei, la Campionatul Naţional de patinaj viteză, patinatoarea Mihaela Hogaş a devenit campioană naţională absolută, la cinci probe, Roxana Manolache e campioană naţională, la fel şi Ramona Ionel, în vreme ce Cristian Popa este vicecampion la seniori.

„Sunt pe deplin satisfăcut că ne-am îndeplinit obiectivele la campionatul naţional la toate categoriile. Mă aşteptam să iasă aşa cum ne dorim noi, pentru că ne-am antrenat foarte bine şi era greu să ratăm rezultatele pe care le-am obţinut”, a spus Bogdan Stănescu, antrenor de patinaj viteza la clubul Corona.

La „Cupa Federaţiei Române de Patinaj” la patinaj artistic, care s-a desfăşurat în patinoarul Olimpic din Braşov, sportivii de la Corona au obţinut următoarele rezultate: locul 1 – Catalin Dimitrescu (seniori); categoria speranţe, locul 1 – Natalia Runcanu; loc 2 – Petra Costea; locul 3 – Zara Grapă.

La categoria copii, Cristian Achim s-a clasat pe locul 2, în vreme ce Ema Achim a terminat competiţia pe locul 4. În clasamentul pe cluburi, Corona a ocupat locul 2.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.