Ședință la Prefectură pentru analiza situației critice de la Fabrica de Pulberi Făgăraș

Ședință la Prefectură pentru analiza situației critice de la Fabrica de Pulberi Făgăraș

Prefectul Ciprian Bancilă a condus marți ședința Comisiei de Dialog Social convocată la solicitarea  filialei Brașov a Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa și a Sindicatului Liber Nitramonia Rompiro din cadrul S.C. Fabrica de Pulberi S.A.

 A fost discutată situația dificilă în care se găsesc salariații de pe platforma chimică datorată neplății salariilor la societatea  Fabrica de Pulberi, precum și a situației avizelor de funcționare, siguranța instalațiilor,  a managementului substanțelor și deșeurilor periculoase.

Cu această ocazie a fost înmanat, de către reprezentanții sindicatelor, un memoriu privind neconcordanțele Legii nr.232/2016 privind industria naţională de apărare, coroborat cu H.G. nr.1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

        „Aceste date vor fi înaintate printr-un raport consolidat, către autoritățile cu putere decizională la nivel guvernamental, pentru analiză și adoptarea măsurilor de reglementare a situației, respectiv: Ministerul Economiei, Ministerul de Finanțe si Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Pentru rezolvarea problematicii referitoare la emiterea autorizațiilor de funcționare, am propus o întâlnire cât mai urgentă cu toți factorii implicaţi în acest proces, pentru realizarea conformităților legislative și eliminarea tuturor neclarităților”, a declarat prefectul Ciprian Bancilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.