Zece jucătoare de la Corona, la loturile naţionale de senioare şi junioare

Zece jucătoare de la Corona, la loturile naţionale de senioare şi junioare

Echipa de handbal senioare, Corona Braşov, va avea cinci jucătoare, Denisa Dedu, Laura Chiper, Marilena Neagu, Andreea Pricopi şi Nicoleta Dincă, la acţiunea lotului naţional, în vreme ce la lotul naţional de tineret, selecţionerul Ion Crăciun a convocat tot cinci handbaliste de la Braşov, şi anume Daciana Hosu, Sorina Tîrcă, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru şi Ana Maria Berbece pentru turneul preliminar al Campionatului European de tineret.
Echipa naţională de senioare a României, pregătită de Martin Ambros şi Horaţiu Paşca, va susţine două partide de verificare în compania Spaniei, la Bucureşti.

Cele două jocuri se vor disputa în Sala „Dinamo”, pe 17 martie (ora 18:45) şi 19 martie (ora 16:00). Naţionala se va reuni la Izvorani pe data de 13 martie. La această acţiune nu vor fi prezente Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Gabriella Szucs, Florina Chintoan, Melinda Geiger, Cristina Florica, la care se adaugă Oana Manea şi Paula Ungureanu, care şi-au anunţat retragerea.

Naţionala de tineret a României se va reuni pe 5 martie, iar în perioada 17-19 martie va participa în Spania, la turneul preliminar al Campionatului European. Programul tricolorelor de la turneul de calificare din Spania este: vineri, 17 martie, ora 20:00, România-Spania; sâmbătă, 18 martie, ora 17:00: România-Lituania; duminică, 19 martie, ora 18:00: Islanda-România.

În altă ordine de idei, din sezonul 2017-2018, clubul Corona va înscrie o echipă şi în divia A a campionatului naţional. Preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir este de părere că o astfel de decizie este benefică atât clubului cât şi jucătoarelor tinere care au astfel ocazia să crească sub vederile antrenorilor de la echipa de senioare, având oricând şansa să facă pasul către Liga Naţională.

„Este un proiect pe care ni-l dorim pus în practică. Ne-am lovit de multe probleme în acest sezon, din cauza accidentărilor, probleme care puteau fi rezolvate mult mai uşor dacă aveam în propria curte jucătoare care să poată fi luate în lotul echipei mari şi să fie la un nivel mult mai ridicat decât cel din prezent al junioarelor. De asemenea, tocmai pentru că ne dorim ca trecerea junioarelor spre liga naţională să nu se facă brusc, ne dorim înscrierea în campionat şi la divizia A, acolo unde vor avea cu siguranţă ocazia să joace meci de meci. Avem un exemplu, cel al Isabelei Roşca, portar pe care l-am împrumutat la Dinamo, unde a jucat în divizia A, iar acum, prestaţia ei este alta decât cea pe care o avea la momentul la care a ajuns la Braşov. Formarea unei echipe satelit nu poate fi decât benefică jucătoarelor, mai ales că oricând o jucătoare de la echipa de divizia A poate face pasul către liga naţională chiar în timpul campionatului, în funcţie de nevoi şi de problemele medicale din lot”, a spus Liviu Dragomir.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via