Peste 200 de braşoveni au ieşit în stradă pentru a sărbători abrogarea Ordonanţei 13

Peste 200 de braşoveni au ieşit în stradă pentru a sărbători abrogarea Ordonanţei 13

Sute de persoane s-au adunat duminică seara, în fața Prefecturii Brașov, într-o „manifestație festivă pentru a sărbători victoria cetățenilor în lupta cu OUG13, considerată de mulți o încercare de legalizare a corupției”, potrivit organizatorilor acțiunii de protest.

Protestul braşovenilor a început  după ora 19.00 cu aproximativ o sută de oameni, iar pe parcursul manifestaţiei numărul lor s-a dublat.

„ALDE şi PSD aceeaşi mizerie”, „Uniţi salvăm toată România”, „Vrem o ţară fără corupţie”, „Zi de zi aici vom fi”, „Demisia”, „Nu mai vrem corupți în conducerea țării”, „Demisia Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu” au fost câteva dintre lozincile scandate de manifestanți.

„Brașovul se alătură marilor orașe din țară care strigă într-un glas ‘Victorie!’, chiar dacă deocamdată doar o parte dintre revendicările noastre au fost rezolvate, respectiv abrogarea efectivă și fără echivoc a OUG nr.13. Considerăm că atitudinea promptă a cetățenilor din România, alături de cea a unora dintre instituțiile românești și europene, a fost decisivă în obținerea acestui succes, fie el și parțial. Vrem ca această victorie, pe care o considerăm însă parțială, să fie marcată și în Brașov. Românii trebuie să știe că și vocea lor contează și că guvernanții trebuie să țină cont de opinia publică în mod permanent, nu doar o dată la patru ani, cu ocazia alegerilor. Credem că cei care au legiferat, dar și cei care au girat emiterea OUG nr.13, respectiv Guvernul, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, alături de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, trebuie să-și asume responsabilitatea politică pentru gesturile lor și să demisioneze din funcțiile publice pe care le dețin. Ne dorim pentru noi și pentru copiii noștri o Românie unită a cărei dezvoltare să nu mai fie frânată de corupția endemică ce ne-a afectat în ultimii 27 de ani”, a spus Codruț Bucur, unul dintre coordonatorii acțiunii de protest, citat de agerpres.ro.

După o jumătate de oră de stat în fața Prefecturii, oamenii au plecat în marș pe strada Republicii, în Piața Sfatului.

Ajunşi în Piaţa Sfatului, oamenii au fluturat două drapele uriaşe de 12 metri lungime pe opt metri lăţime, unul al României şi altul al Uniunii Europene, pe care era scris „Here, Now” – „Aici, Acum”, și s-a cântat Imnul Național.

Acțiunea de protest, prima autorizată dintre cele desfășurate până acum începând cu 31 ianuarie, s-a încheiat la ora 21,00, fără incidente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.