Campanie de conștientizare a populației privind combaterea și lupta împotriva infecțiilor

Institutul de Terapii Complementare și Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon” din cadrul Casei de Comerț Balcanice, susținut de Laboratoarele Merlin, demarează o campanie de conștientizare a populației cu privire la combaterea și lupta împotriva infecțiilor.

Un raport publicat de experții de Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) dă frisoane populației în ceea ce privește situația infecțiilor nosocomiale din spitelele românești, dar și a infecțiilor în general, din România. Experții europeni amintesc că, în rapoartele mai vechi, se constatase că România avea printre cele mai mici rate de folosire a dezinfectanților pentru mâini din Europa.

Este necesară o campanie de responsabilizare

Printre recomandările impuse României, specialiștii ECDC spun că este nevoie de o campanie de responsabilizare, personalul medical și populația trebuie să conștientizeze importanța dezinfecției și trebuie să utilizeze des dezinfectanți pentru mâini și nu numai.

Practic în România, nu se conștientizează pericolul bacteriilor rezistente la toate antibioticele, mai spun aceștia. Având în vedere problemele observate, reprezentanții ECDC atrag atenția că pentru combaterea infecțiilor nosocomiale este nevoie ca dezinfectanții să fie ușor de găsit, preferabil lângă fiecare pat.

Un merit la nivel mondial al cercetătorilor români

Iată că Institutul de Terapii Complementare și Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon”  creează această campanie de conștientizare, necesară în lupta cu astfel de infecții care ne dau bătăi de cap. Institutului brașovean a reluat cercetările efectuate pentru prima dată în lume de românii dr. Iuliu Hațieganu, dr. Ioan Goia, dr. Victor Babeș (care a publicat primul tratat din istoria umanității de Bactereologie) și dr. Constantin Levaditi (fondatorul inframicrobiologiei).

În conformitate cu rezultate cercetărilor, s-a stabilit faptul că prinicpalele focare de infecțiesunt dinții, amigdalele, sinusurile faciale, urchea medie, arborele traheo-bronșic, tractul uro-genital și zonele cutanate. Astfel, din cercetările statistice a rezultat că pe primul loc în ceea ce privește predispoziția la infecții, în proporție de 72%, sunt dinții; în ceea ce priveștezona traheo-bronșică și zona intimă (anexitele) predispoziția la infecții estede 7%, iar cele mai agresive, preponderente în proporție de peste 21% sunt infecțiile amigdaliene, ortoparadontale, cele cauzate de igiena precară și relațiile intime neadecvate.

Remediul pentru tratarea și prevenirea infecțiilor

Una dintre soluțiile la îndemâna tuturor în ceea ce privește combaterea sau tratarea unor astfel de infecții este uleiul de Tea Tree, produs de Laboratoarele Merlin chiar la Brașov. Uleiul esenţial de Tea Tree are virtuţi incontestabile și dovedite, acţionează eficient împotriva infecţiilor bacteriene, virale și fungice, și este considerat a fi unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.

Produsul firmei brașovene Laboratoarele Merlin este original, extractul de arbore de ceai fiind adus din Australia, țara sa de origine, unde este un arbore nativ. Produsul firmei brașovene are toate avizele din partea Direcției de Sănătate Publică și a Direcției Sanitar Veterinare, precum și certificare ISO, ținând cont că pe piață există, din păcate, și produse necertificate care nu au proprietățile celui original.

„In memoriam” dr. Iuliu Hațieganu, dr. Ioan Goia, dr. Victor Babeș, dr. Constantin Levaditi

Totodată, această campanie de conștientizare privind combaterea și prevenirea infecțiilor se dorește a fi și un moment „in memoriam” dedicat marilor medici români, dr. Iuliu Hațieganu, dr. Ioan Goia, dr. Victor Babeș, dr. Constantin Levaditi și meritele lor ca medici români în descoperirile și evoluția umanității prin crearea primului tratat de bactereologie, dar și fondarea inframicrobiologiei.

Nu în ultimul rând, Institutul de Terapii Complementare și Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon” adresează un îndemn structurilor civice și bisericii să i se alăture în această campanie.

De unde puteți achiziționa Tea Tree

 • Distribuitor național Micul Rege – Tel. 0744.668.899
 • Supermarket Bene, str. Uranus
 • Cataleea Purpureea – Galeriile Orizont 3000
 • Magazin Paradisul Verde – Auchan (Coresi și Bartolomeu)
 • Magazin Paradisul Verde – Carreefour
 • Magazin Paradisul Verde, str. Sf. Ioan nr. 6
 • Biaplant Med – Selgros
 • Univers Caro, str. Iuliu Maniu nr. 41
 • Biolion Natur, pietonal Valea Cetății, Jepilor nr. 6 A.

Magazinele naturiste și nu numai care doresc să se alăture acestei campanii de prevenție și combatere a infecțiilor pot solicita Laboratoarelor Merlin colaborarea la numărul de telefon 0724.743.434, la adresa de e-mail office@laboratoarelemerlin.ro sau distrbuitorului național Micul Rege.

Știați că:

 • Cele mai multe infecții se iau în spitale, în mijloacele detransport public, în saloanele de frizerie și coafură, în unitățile de cazare.
 • Infecțiile aprar și în rândul tinerilor, din cauza necunoșterii respectării iginei sexuale, dar și la alte persoane din cauza folosirii aparatelor și jucăriilor intime.
 • În rândul copiilor, infecțiile se pot lua în creșe, grădinițe sau școli primare
 • Infecțiile pot apărea și de la lenjeria intimă sau prosopele folosite
 • La persoanele învârstă pot apărea infecții din cauza protezelor dentare necurățate
 • Și șoferii de taxi sau de TIR sunt predispuți la infecții la picioare, fiindcă stau mult la volan,astfel că se creează un microclimat favorabil apariției și dezvoltării micozelor.
 • Igiena intimă la adulți
 • Igiena intimă la copii (lipsa educației de mici privind spălatul pe mâini și folosirea dezinfectanților)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via