PSD-iştii vorbesc între ei prin intermediul presei, pe tema termoficării centralizate

PSD-iştii vorbesc între ei prin intermediul presei, pe tema termoficării centralizate

Consilierul local PSD Lucian Pătraşcu, a ținut să îl completeze pe colegul lui de partid, deputatul Mihai Mohaci, care a anunţat vineri că peste trei săptămâni, cel mult, Comisia de Industrie şi Servicii a Camerei Deputaţilor va veni la Brașov ca să aibă o consultare cu cei interesaţi în ceea ce priveşte Legea serviciului public de alimentare cu energie termică, nr. 325/2006.

„Ar trebui ca la aceste discuţii să participe atât Primăria, cât şi furnizorii şi distribuitorii de agent termic, dar şi asociaţiile de proprietari, prin reprezentanţii lor. Declara dl. Mohaci că această lege ar trebui modificată pentru a se acorda facilitățile necesare reîntoarcerii la încălzirea centralizată. Eu am încredere că sistemul centralizat va funcţiona, altfel nu aş fi girat şi eu, alături de ceilalţi colegi din Consiliul Local, înfiinţarea Serviciului Public Local de Termoficare. Vrem ca Brasovul să devină independent din punct de vedere energetic. Societatea de termoficare a municipalităţii trebuie să devina producător de energie termica si electrica. S-ar asigura utilitati din sursa proprie si reducerea unor cheltuieli. Guvernul ar putea finanţa cu pana la 70% aceste investitii. În felul acesta degrevăm bugetul local de plata subvenţiilor  costisitoare. Serviciul Public Local de Termoficare are în acest moment șapte centrale de cvartal, dar viitorul nu este al acestora, ci achiziția unor motoare de cogenerare”, a precizat Pătraşcu.

Alte articole:   Accident pe DN13, între un TIR și un autoturism

Acesta susţine că îi era pe plac varianta cu două entități, una privată și una publică, care să se fi unit într-o singură societate, în așa fel încât să existe o împărțire a profitului sau a pierderilor.

„Când văd societățile primăriei că nu au profit, nu mi se pare în regulă. Eu provin din mediul privat, nu sunt obișnuit cu așa ceva. Accentul trebuie pus la aducerea agenților economici care doresc să facă investții în municipiul Brașov, în sistem, nu doar abonații , unul câte unul.Dacă e să facem un business, să-l facem pentru cetățean, nu pentru un privat. E o precizare pe care trebuie s-o fac. Nimeni nu va fi obligat să se rebranşeze la sistemul centralizat. Noi ne dorim ca oamenii să vadă că acesta va funcţiona la parametric şi să dorească să vină ei înapoi în sistem”, mai spune Pătraşcu, care crede că viitorul rămâne al încălzirii centralizate, eficiente energetic, dar de care abonaţii să fie mulţumiţi.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.