Afacere: furi materiale dendricole din parcuri și le vinzi la pompele funebre

Afacere: furi materiale dendricole din parcuri și le vinzi la pompele funebre

Cinci minori au fost surprinși, pe baza informațiilor deținute de polițiștii locali, cu privire la dispariția și distrugerea prin rupere și tăiere a gardurilor vii din municipiul Brașov, în special a puieților ornamentali de Bucsus. Astfel, polițiștii locali au dat de un grup de cinci minori veniți tocmai din Perșani, având intenția declarată de a valorifica aceste bunuri vegetale în florării sau la societăți de pompe funebre.

Deși pentru unii ar putea părea un caz fără prea mare însemnătate, Poliția Locală dorește să atragă atenția asupra faptului că minorii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, fiind supravegheați în tot acest timp, de persoane adulte, se pretau la acte și fapte contrare prevederilor legale.

Din acest motiv, polițiștii de la Locală, urmează să anunțe în scris atât Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, cât și unitatea de poliție din localitatea de unde provin copiii. De asemenea, va fi informată și primăria din localitate pentru ca fiecare dintre aceste instituții să ia măsurile legale, astfel încât copiii să nu mai fie folosiți în mod abuziv ori trimiși să distrugă zonele verzi amenajate.

Pentru ca părinții să realizeze gravitatea faptei, au fost sancționați cu o amendă (maximă) de 500 de lei,  prevăzută de Legea 61/91.

Sacii cu materialul vegetal au fost predați pe bază de proces-verbal către serviciul specializat de amenajarea parcurilor, care se va ocupa de replantarea puieților ornamentali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.