Gabriel Andronache: Mai avem o şansă ca Braşovul să fie pol principal de dezvoltare economică

Gabriel Andronache: Mai avem o şansă ca Braşovul să fie pol principal de dezvoltare economică

Deputatul PNL Gabriel Andronache a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că Senatul României, la sfârșitul lunii decembrie 2016, a decis clasarea proiectelor de lege care nu intraseră în procedură parlamentară.  (Proiectul de lege fusese adoptat de Guvern și transmis Parlamentului, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Regionale).

„Clasarea proiectului de actul normativ este o veste bună pentru Brașov. Prin clasare proiectul a fost retrimis Guvernului. Pe cale de consecință Guvernul României îl poate modifica îndreptând erorile cuprinse  în conținutul acestuia prin declasarea municipiului Brașov din prima categorie a unităților administrativ-teritoriale și prin excluderea centrului intermodal feroviar Brașov-Feldioara din lista obiectivelor prioritare pentru dezvoltarea transportului de marfă din România”, a precizat Andronache.

În același context, el susţine că masterplanul de transport al României, care, de asemenea, din care a fost exclus Centrul intermodal de transport Brașov-România de la Feldioara dintre obiectivele strategice, trebuie adoptat prin lege și nu prin hotărâre de Guvern, cum este în prezent, deoarece soluția actuală  este greșită din perspectiva tehnicii normative.

„În perioada următoare voi depune o interpelare adresată Ministerului Transporturilor și Ministerului Dezvoltării Regionale prin care voi solicita explicații pentru declasarea municipiului Brașov și pentru eliminarea centrului intermodal Brașov – Feldioara din documentele menționate (strategia de dezvoltare teritorială și masterplanul de transport). Voi solicita renunțarea la noile criterii prin care sunt evaluate marile unităţi administrativ-teritoriale ale României și menținerea criteriilor actuale de evaluare, astfel încât Brașovul să rămână în prima categorie de orașe ale țării. Totodată voi solicita reintroducerea Centrului regional intermodal de transport Brașov-Feldioara în strategia de dezvoltare teritorială a României și în masterplanul de transport al României”, a declarat Andronache, care spune că interpelarea este deschisă pentru semnare tuturor parlamentarilor de Brașov.

 

 

  1. Andronache, Popa, voi stiti ce e veritcalitatea/? voi stiti ce inseamna spiritul liberal??nu basist, boilor. pentru toti liberalii, psd,istii ,pmp si altii, DNA, sa vina sa va ia!
    ati furat tara si poporul asta si sunteti fara omenie, vor platii urmasii vostri, hoti ordinari.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.