Schi alpin: Corona a mai câştigat şapte medalii în week-end

Schi alpin: Corona a mai câştigat şapte medalii în week-end

În week-end-ul trecut s-a desfăşurat în Poiana Braşov prima ediţie a Cupei României la schi alpin în parteneriat cu Husqvarna, competiţie care a avut două curse,  două curse de slalom uriaş pentru seniori şi cadeţi.

Sâmbătă, în competiţia seniorilor, Mihnea Olteanu a obţinut un merituos loc 3, deşi el este încă junior,iar Diana Renţea s-a clasat pe aceeaşi poziţie chiar dacă ea este cadetă în primul an. La categoria cadeţi din nou schioriii Coronei au ocupat întreg podiumul astfel, Horea Olteanu – locul 1, Szoke Hunor  – locul 2 şi Alexandru Bordi – locul 3. La fete, Diana Renţea a terminat concursul pe locul 2.
Duminică, o parte a echipei a plecat spre Austria unde urmează să ia startul la o proba de slalom uriaş în Campionatul Austriei, dar cei rămaşi acasă au avut evoluţii la fel de bune ca în prima zi, astfel încât Mihnea Olteanu s-a situat tot pe locul 3 la seniori, iar Alexandru Bordi a câştigat cursa cadeţilor.

„A fost o competiţie bună care ne-a testat forma înainte de participarea la FOTE a lui Mihnea Olteanu şi de participarea lotului la cursa din Campionatul Austriei şi cursele FIS din Serbia şi menţionez şi participarea lui Ioan Valeriu Achiriloaie, la Campionatele Mondiale de schi de la Saint Moritz la trei probe coborâre, super G şi combinata alpină. Cu aceste şapte medalii am ajuns la cota 44 în competiţiile internaţionale. Cu toate acestea, încerc să elimin starea de euforie din sânul echipei, apărută după rezultatele bune din ultima perioadă şi am ales câteva curse grele peste hotare şi totodată să menţin forma bună a sportivilor în perspectiva campionatelor naţionale”, a spus Dan Iliescu, antrenor la Corona.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.