Săcele: Trebuie construită o nouă școală pentru cartierul Gârcini

La ora actuală, în școala din Gârcini învață 1.534 de copii, grupați în 55 de clase, în 22 de săli. Este cea mai aglomerată unitate de învățământ din județ. Se învață în 3 schimburi. În ultimul timp peste 80% din elevi frecventează zi de zi cursurile, spre deosebire de alți ani, când sălile de clase erau ocupate doar de 7-10 elevi.

„Creșterea frecvenței este explicată mai ales prin faptul că elevii primesc zilnic porția de corn și de lapte, ceea ce pentru mulți reprezintă o masa principală a zilei. Pentru îmbunătățirea actului educațional, cea mai bună soluție, din toate punctele de vedere, este construirea unui nou corp de clădire”, a declarat Virgil Popa, primarul municipiului Săcele.

Pentru acest lucru s-a demarat întocmirea unui studiu de fezabilitate. Acesta va avea în vedere construirea unei clădiri noi pentru 1500 de elevi, P+1/P+1+M sau P+2/P+2+M, a unei săli de sport și utilitățile aferente construcțiilor.

Valoarea estimată a studiului de fezabilitate este 100.000 de lei cu TVA inclus. Locul construcției va fi lângă actuala școală, spațiu fiind generos, 17.364 mp.

Posibilități de finanțare: „accesarea de fonduri europene sau realizarea unui proiect pentru accesarea de fonduri guvernamentale – soluție pe care o considerăm mai potrivită”, a precizat edilul.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via