Cursuri gratuite pentru Bacalaureat, la Universitatea Transilvania

Cursuri gratuite pentru Bacalaureat, la Universitatea Transilvania

Universitatea Transilvania din Braşov organizează gratuit cursuri de pregătire pentru bacalaureat, pentru elevii de liceu. Cursurile sunt la limba şi literatura română şi la matematică şi se adresează cu precădere elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a.

La limba şi literatura română se vor organiza 7 cursuri, săptămânal, în fiecare zi de vineri, începând din data de 3 martie 2017, de la ora 16, în corpul T. Va fi o pauză în luna aprilie, iar cursurile se vor relua din luna mai, până în data de 19.05.2017. Cursurile vor fi susţinute de 6 cadre didactice de la Facultatea de Litere, vor avea o durată de două ore şi vor cuprinde materia de bacalaureat, atât pentru elevii de la profil uman, cât şi pentru cei de la profil real.

La matematică se vor organiza 14 cursuri, începând din 2 martie 2017, până în 15 mai 2017, în coprul P. Lecţiile se vor desfăşura în fiecare zi de joi, de la ora 18:00, până la ora 19:30. În total, 14 cadre didactice de la Facultatea de Matematică şi Informatică vor ţine cursurile de pregătire pentru bacalaureat. Ultimele două cursuri sunt dedicate rezolvării variantelor de bacalaureat.

Este deja al cincilea an în care la Universitatea Transilvania se organizează astfel de cursuri de pregătire pentru elevii de liceu. Scopul desfăşurării acestor cursuri este de a-i ajuta pe tineri şi de a le oferi o pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat.

În ultimii ani a fost înregistrată o scădere a numărului celor care au promovat bacalaureatul, iar o bună parte dintre elevi au reclamat volumul mare de învăţare sau subiectele dificile la examen. Tocmai de aceea, cadrele didactice ale facultăţilor de Litere şi de Matematică şi Informatică, prin experienţa lor profesională şi didactică vin în întâmpinarea nevoilor elevilor, cu explicaţii şi exerciţii suplimentare pentru o mai bună şi uşoară înţelegere a materiei pentru bacalaureat.

Programul complet poate fi vizualizat pe site: www.unitbv.ro/pregatirebacalaureat.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via