Brașovul, pe locul cinci la oferte de locuri de muncă în mediul online

Brașovul, pe locul cinci la oferte de locuri de muncă în mediul online

Potrivit portalului Bestjobs.eu, oferta de joburi de pe piaţa forţei de muncă totaliza la începutul anului 7.650 anunţuri care vizează recrutarea a peste 22.950 de persoane.

Potrivit datelor, în topul joburilor căutate în mediul online, judeţul Braşov se află pe locul cinci cu 472 de joburi disponibile, urmat de Sibiu (268).

În top, cele mai ofertante oraşe sunt Bucureşti (3.551), Timişoara (836), Cluj (695) şi Iaşi (521).

Cele mai multe oferte din partea angajatorilor se adresează celor care activează în sectorul IT, cu 1.749 de anunţuri.

Poziţia a doua a clasamentului celor mai active sectoare de recrutare este ocupată de vânzări, cu 892 de anunţuri, pe locul al treilea aflându-se managerii de proiect cu 661 de anunţuri. Clasamentul continuă cu oferte pentru asistenţi medicali (370), manageri IT (228), economişti (220), contabili (173) şi asistenţi manageri (169).

La nivel european, oferta este generoasă pentru agenții de vânzări, cu peste 3.200 anunțuri de angajare active în Italia. La mare căutare în Italia sunt și operatorii telefonici (call center), agenții imobiliari, chelnerii, bucătarii sau barmanii. Chelnerii sunt căutați și în Franța. Italia oferă cele mai multe posturi și pentru programatori, funcționari economici, contabili dar și secretare.

În căutare de medici sau asistente medicale sunt: Germania, Italia, Marea Britanie sau Franța.

Leave a Reply

Your email address will not be published.