Veştea: Modernizarea drumurilor județene, blocată de contestații. Care sunt priorităţile pentru 2017?

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat că eforturile administrației publice de a repara drumurile județene, cu puținii bani care există la buget, sunt blocate de birocrație și contestații.

„Din 8.10.2016 am încărcat pe Sisitemul Electronic de Achiziții Publice licitația pentru drumul DJ 104 Buneşti-Viscri-Dacia. Nici la această oră procedura nu este finalizată, deși au trecut trei luni, pentru că suntem în faza în care ne judecăm la Curtea de Apel pentru o contestație. La fel, în 23.11.2016 am scos la licitație drumul Hălchiu – Satu Nou – Dumbrăviţa – Vlădeni, care acum este în contestaţie la Curtea de Apel. În 14.10.2016 am publicat anunțul pentru Rupea – Homorod – Jimbor – limita cu județul Harghita. Aceeaşi situaţie”, s-a arătat exasperat de câte bețe în roată are parte Consiliul Județean pentru începerea lucrărilor de reparații la drumurile județene, în contextul în care Brașovul dorește să fie primul județ turistic al României și nu poate pune în valoare o mulți de zone cu un potențial deosebit de dezvoltare.

Proiect de 50 de milioane de euro, depus pentru finanțare prin POR

Consiliul Judeţean Braşov a pregătit şi un proiect, în valoare de 50 de milioane de euro, pentru a fi finanațat prin Programul Operațional Regional.

Este vorba despre reparațiile capitale pe o distanță de 53 de kilometri, la drumul care leagă Rupea de Dacia – Jibert – Şoarş – Făgăraş, precum și de tronsonul care duce la Bărcut,iar de aici la limita cu județul Sibiu.

Adrian Veștea spune că este un volum foarte mare de muncă pentru a obține finanțări nerambursabile pentru astfel de proiecte, în sensul că drumurile trebuie intabulate, suprafaţa din Cartea Funciară trebuie să coincidă cu cea rezultată din proiectele tehnice și cu condițiile de dimensionare a drumurilor prevăzute de legislaţie.

„Nu în ultimul rând, trebuie să existe studii de trafic, audit de trafic etc. Se munceşte foarte mult pentru pregătirea lor și avem colegi care stau şi seara pentru a încărca în aplicaţia electronică toate datele. În plus, trebuie ca toate localităţile prin care trec arterele să încheie într-un acord cu Consiliul Judeţean şi trebuie să le deschidem noi contul respectiv, astlfel nu suntem eligibili”, a precizat Veştea.

Priorităţile județene pentru 2017

Preşedintele CJ Braşov a preyentat şi care sunt obiectivele prioritare pentru judeţul nostru.

„Consider că prioritatea nr.1 a tuturor parlamentarilor braşoveni este realizarea în regim de urgenţă a Aeroportului de la Ghimbav. Există deschidere din partea tuturor partidelor politice. S-a spus, în campania electorală, că am politizat acest subiect. Iată că venim şi după alegeri cu acest subiect. Dacă se pot aloca bani de la bugetul central, solicităm sprijin din partea tuturor parlamentarilor pentru a face demersurile necesare să primim finanţare”, a declarat Adrian Veştea.

De asemenea, acesta spune că infrastructura rutieră este o altă prioritate şi speră să obţină suplimentarea fondurilor la acest capitol prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Nu în ultimul rând, Consiliul Judeţean se află în plină desfăşurare privind procedura de moderniyare a Corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

„Trebuie să obţinem acum autorizaţia de demolarea farmaciei, pentru a se putea construi scara exterioară de evacuare în caz de incendiu. Avem bani prevăzuţi în bugetul judeţului, dar, după cum am anunţat încă de anul trecut,  am început şi demersurile pentru ca acest proiect să fie preluat de Compania Naţională de Investiţii. Am depus toată documentaţia solicitată, iar acum aşteptăm decizia Comisiei Tehnice a CNI. Şi pentru acest proiect, orice sumă de la bugetul de stat este binevenită”, a conchis Veștea.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via