Mara Mareş: Noul Guvern nu va susține depolitizarea managementului în instituțiile de învățământ

Mara Mareş: Noul Guvern nu va susține depolitizarea managementului în instituțiile de învățământ

Deputatul PNL Mara Mareş, în calitate de membră a Comisiei pentru învăţământ, tineret, ştiinţă şi sport şi a Comisiei de egalitate de şanse între femei şi bărbaţi, a criticat prestaţia noului ministru al educaţiei, Pavel Năstase, pe care a catalogat-o „neconvingătoare”.

„Domnul ministru Năstase nu a reușit să demonstreze decât că este un continuator al liniei anti-reformă Andronescu-Liviu Pop-Costoiu, lăsând să se înțeleagă că nu va susține depolitizarea managementului în instituțiile de învățământ, că nu va susține măsurile de combatere a plagiatelor și nici tratarea serioasă a examenelor, așa cum este Bacalaureatul din 2010 încoace. În ceea ce mă privește, aș fi dorit să aflu de la domnul ministru răspunsuri pe mai multe teme cruciale pentru învățământul românesc, din păcate timpul alocat audierii a fost mult prea scurt pentru a ridica toate aceste probleme. În campania electorală PSD a avut multe promisiuni pentru tineri, însă niciun proiect de politici publice în domeniul educației. De pildă, au promis burse, tabere, subvenții, fără a vorbi însă despre cum reducem rata abandonului școlar, cum adaptăm curricula la cerințele pieței muncii sau cum susținem”, a precizat Mara Mareş.

Legat de activitatea ei parlamentară din primele săptămâni, Mara Mareș a anunțat că a depus, alături de mai mulți colegi liberali, prima inițiativă legislativă. Aceasta vizează eliminarea de la impozitarea pe venit a tuturor pensiilor din România, nu doar a celor sub 2000 lei, cum a legiferat noua guvernare.

„Este vorba de necesitatea respectării principiului non-discriminării, în condițiile în care impactul bugetar al generalizării non-impozitării pensiilor ar fi unul extrem de limitat”, a afirmat deputatul liberal.

Loading...
 1. Prințesa pitocilor?
  Tu despre educație? Dacă nu avea tăcut bani făceai rahatul praf. Dacă ai avut vena de ce nu ai fost admisă cu bursa? Tu si educația? Cu 20000 de lire pe an ajutai un o școala întreaga nu o panarama in devenire!
  IULIAN
  Ai mers sa mirosi după Rita muresan sau Andreea Popescu stricând casa Anei-Maria Grigoriu! Halal viitor politic? Eșec lamentabil!
  La noi, pe Olt ce-i drept nu e Tamisa e o vorba: DACĂ EȘTI PROST MĂCAR NU MAI SEMNALIZA MARA!!!!

  Reply
 2. I-a cumparat taranul lui fiica-sa mandat? I-a luat. Ne-a dat cu tifla la toti? Ne-a dat. Ce de cartofi a vandut ala sa ajunga fiica-sa deputat, ce de cartofi o sa mai vanda sa o tina pe acolo… Si mai zice lumea ca agricultura nu e profitabila in Romania.

  Reply
 3. pai tu proasto…adica in campanie psd facea promisiuni populiste si voi acum vreti neimpozitarea tuturor pensiilor? si mai mult, arunci vina in curtea psd? nu ti e rusine? pai aia au avut program de guvernare de 177 pagini….sa ti fie rusine

  Reply
 4. Tarnovane, nu mai posta ca prostul talamb si analfabet ba pe conturile astea false de aici, ba pe Facebook pe cacatul ala de cont numit pompos ”Din Culise Brașovene”. Tu esti un pupincurist care nu e in stare nici sa se incheie la sireturi, nu mai manca bors de altii. Du-te si tu la sindrofii moca si lasa-ne, retardatule!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.