VIDEO Cum arată simulatorul de schi din Superland Braşov

Schiatul este un sport foarte popular și vom face posibilă practicarea acestuia chiar și în timpul verii. Un simulator de schi va fi accesibil pentru copii și părinți. Este funcțional în toate anotimpurile, iar acest lucru permite începătorilor să se antreneze şi să treacă la profesioniști. Acesta va funcționa în cel mai mare mall pentru copii din Europa, Superland, de la Brașov.

Simulatorul va avea o suprafață care poate susține trei persoane simultan și poate fi închiriat cu sau fără instructor, dar este recomandabil să vă faceţi rezervare în avans, fiindcă deja multe şcoli de schi şi-au manifestat interesul de a-l închiria pentru antrenamente.

„Pe acest simulator nu merg folosite schiurile cu canturile ascuţite, pentru zăpadă şi gheaţă, ci trebuie să aibă canturile rotunjite, ca să alunece. Taxa de închieriere va fi pentru o oră, dar nu poţi să stai efectiv o oră pe pârtie. Se va schia zece minunte cu zece minute pauză, pentru că este foarte obositor. Practic, nu rezişti fizic. Condiţiile de schiat sunt ca şi pe zăpadă, nu sunt diferenţe. La schi intră între 2-3 persoane pe bandă, iar la snow-board o singură persoană. Foarte important este că se poate regla viteza de la 12 la 35 kilometri/oră. Înclinaţia pantei este variabilă, cu o înclinare variabilă între 9 și 23 de grade în funcţie de gradul de dificultate dorit”, spune Attila Pall – administratorul simlatorului de schi din Superland.

 Videoclip de la momentul punerii în funcțiune a simulatorului de către firma producătoare

Brașovenii și turiștii au la dispoziție un vestiar şi un centru de echipare. Schiurile și snow-board-urile vor fi puse la dispoziție de firma administratoare. De asemenea, vor exista căşti, precum și protecţii la genunchi şi coate, iar doritorii să schieze aici pot veni cu clăparii proprii.

„Vor exista condiții de schi pentru copii începând de la patru ani, pentru adulți, pentru începători, pentru mediu şi avansaţi, plus pentru profesionişti, care fac schi de performanţă. Vom avea instructori pentru diferite categorii de schiori. Pot veni şi cei care sunt în taberele de copii, atât vara cât şi iarna, cu instructorii lor. Echipamentul va fi inclus în taxa de intrare”, spune Attila Pall.

Sportiv cu experiență

Attila Pall a început sportul de performanță la Dinamo Brașov, în juniorat, în grupa antrenorului Gheorghe Roşculeţ (anternor în perioada 1953 – 1985, fost antenor al lotului naţional de schi alpin).

Alte articole:   Pieton accidentat pe stada Zizinului

Din 1979, Attila Pall a a lucrat în cadrul ONT Carpaţi ca instructor de schi. Din 1987 şi până în 1991 a fost antrenor de schi la Clubul Sportiv Steagu Roşu, la secţia de schi alpin.

În 1991, membru fondator al Școlii Române de Schi și al Școlii de monitori de schi. După revoluție a avut o mică afacere cu o şcoală de schi, în Poiana Braşov.

CITEȘTE ȘI: Superland, cel mai mare mall din Europa pentru copii se construiește la Brașov

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate