Prima Şcoala Profesională în Industria Hotelieră şi Gastronomică, la Braşov

Prima Şcoala Profesională în Industria Hotelieră şi Gastronomică, la Braşov

Reprezentanţii principalilor operatori din domeniul HoReCa din Braşov, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, ai Ministerului Educaţiei ai Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov ai Federaţiei Industriei Hotelierie din România, precum şi ai Colegiului Tehnic Maria Baiulescu s-au reunit la Braşov pentru a pune la punct detaliile privind înfiinţarea a trei clase profesionale în domeniul turism-alimentaţie publică.

Aceste clase, urmează să funcţioneze în sistem dual, după model german, având în vedere succesul înregistrat de Şcoala Profesională Germană Kronstadt, a anunţat Cristian Macedonschi, consilier local şi preşedinte al  Asociaţiei pentru Promovare şi Dezvoltare Turistică a Judeţului Braşov.

Autorităile spun că, în acest an şcolar, se doreşte înfiinţarea a trei clase profesionale, una pentru calificarea în meseria de bucătar, alta pentru calificarea în meseria de ospătar, iar a treia pentru calificarea în meseria de cameristă, în cadrul Colegiului Tehnic Maria Baiulescu.

De altfel, dorinţa de implicare a agenţilor economici în acest domeniu a fost apreciată de inspectorul general adjunct al judeţului Braşov, Mirela Blemovici, care a afirmat că „fără implicarea agenţilor economici, nu se poate dezvolta acest gen de învăţământ. Este important ca imaginea şcolii profesionale să fie promovată, atât în Braşov, cât şi în alte judeţe”.

Reprezentanţii agenţilor economici au solicitat, deocamdată verbal, un total 165 de locuri, dintre care 63 pentru calificarea în meseria de bucătar, 59 pentru meseria de ospătar şi 43 pentru calificarea în meseria de cameriste.

Cifrele de şcolarizare pentru anul şcolar care va începe în toamnă vor fi supuse analizei Consiliului de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, din cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov, apoi aprobării Consiliului de Administraţie al IŞJ după care documentaţia va fi transmisă Ministerului Educaţiei spre aprobare.

Potrivit reglementărilor în vigoare, o clasă profesională trebuie să aibă minim 20 de elevi şi maxim 30.

Foto: lilchefschool.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate