Primăria Brașov, despre deszăpezirea din municipiu

Primăria Brașov, despre deszăpezirea din municipiu

Primăria Brașov a prezentat, într-un comunicat de presă, cum stă situația cu deszăpezirea în municipiul și Poiana Brașov:

În Brașov se circulă în condiții de iarnă și continuă să ningă. Firmele de deszăpezire au ca prioritate menținerea circulației pe arterele principale, urmând să acționeze ulterior, după oprirea ninsorii și după asigurarea zonelor prioritare, și pe străzile din interiorul cartierelor.

Se acționează în special cu lama pe timpul ninsorii, materialul antiderapant fiind împrăștiat cu precădere pe pasaje, rampe, pante, în giratorii și intersecții. După oprirea ninsorii, va fi împrăștiat material antiderapant și pe restul arterelor.

Potrivit reprezentanților firmelor de deszăpezire, nu există străzi impracticabile în Brașov.

Problemele principale în zilele anterioare au apărut pe arterele secundare, acolo unde utilajele fie nu au acces din cauza autovehiculelor parcate, fie trec, însă cetățenii care își deszăpezesc mașinile sau curțile și trotuarele aruncă zăpada înapoi pe carosabil

Eurostrada (Stupini, Bartolomeu, Tractorul, Craiter, Triaj,):

Potrivit reprezentanților societății, la ora 10.00 toate cele zece utilaje prevăzute în contract se aflau pe teren, fiind scoase pe rând, de la primele ore ale dimineții, când a început ninsoarea (orele 5.00 – 6.00). Firma are în stoc aproximativ 400 de tone de material antiderapant, din care a consumat astăzi aproximativ 20-30 de tone.

Vectra (Poiana Brașov, drumul Poienii, restul orașului):

La ora 10.00, acționau 18 dintre cele 23 de utilaje prevăzute în contract, restul de 5 având probleme tehnice minore, care vor fi rezolvate în următoarele ore. În Poiana Brașov și pe drumul Poienii acționează cele trei utilaje care deservesc această zonă. Vectra a utilizat astăzi aproximativ 100 de tone de material antiderapant. Pe stoc mai sunt aproximativ 300 de tone, iar astăzi vor mai sosi încă 150 de tone. Intervenția se realizează în general la un interval de două ore, pentru a nu se bloca traficul.

Pe strada Dobrogeanu Gherea, în ciuda acțiunilor de deszăpezire, este prezent un strat de 2-3 cm de zăpadă frământată. Artera este circulabilă, însă circulația este dificilă, nefiind recomandată vehiculelor care nu beneficiază de tracțiune integrală.

Parcările publice, de la instituții sau cele cu plată, se deszăpezesc în timpul nopții, acolo unde gradul de ocupare al parcării permite acest lucru.

Inspectorii primăriei sunt pe teren, pentru a verifica modul de intervenție a utilajelor de deszăpezire.

Recomandăm participanților la trafic să circule cu prudență. Pentru deplina lor siguranță și având în vedere condițiile de trafic, atragem atenția pietonilor să nu se angajeze în traversare fără să își manifeste clar intenția și fără a se asigura că autovehiculele sunt deja oprite pentru a le da prioritate.

  1. Au deszapezit arterele dar au blocat parcarile! Cum naiba ies eu din parcare ca sunt nameti. Unde dau zapada la o parte….in strada sau pe masina vecinului?

    Reply
  2. pe bdul stefan cel mare si sfant la nr 10 nu vine nimeni desi am sunat la primarie si am solicitat asta ptr ca trec pe celelalte strazi si ne lasa efectiv o bariera de zapada la intrarea strazi ….ce ar trebui sa mai fac sa sun la salvare si cand ramane intepenita o sa vina cineva….RUSINE!!!

    Reply
  3. În Craiter Eurostrada a trimis Soarele să topească zăpadă,asta după nenumărate telefoane date la dispecerat.La aceasta oră doar str Harmanului este practicabilă iar în cartier este jale.Asa că reprezentanții firmei sa nu mai facă afirmații nefondate până nu vad cu ochii lor situația reală.Este o aventură sa mergi după o pâine…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.