CSM București – Corona Brașov 34-25, în Liga Națională

CSM București – Corona Brașov 34-25, în Liga Națională

CSM București a învins-o pe ASC Corona 2010 Brașov cu scorul de 34-25 (19-14), marți seara, în Sala Rapid, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii Naționale de handbal feminin.

CSMB a dominat meciul și s-a impus fără niciun fel de emoții în fața unei formații care a evoluat în ultima parte a jocului într-o formulă foarte tânără, cu jucătoare sub 20 de ani precum Hosu, Bucur, Tîrcă sau Berbece.

Dumitru Berbece a fost la primul său meci ca antrenor principal al echipei de sub Tâmpa. Antrenorul echipei Corona Braşov a declarat după meci că principalul obiectiv pentru acest joc a fost de a juca toate fetele şi de a căpăta încredere.

„Era de aşteptat să nu putem emite mari preetenţii în faţa câştigătoarei Ligii Campionilor. Personal mi-am dorit foarte tare să dau drumul să joace toate fetele, să capete încredere în ele, să fie relaxate şi încrezătoare. Până la urmă, încrederea în ele vine din faptul că joacă şi că se investeşte încredere în ele. Eu unul sunt optimist şi cred că echipa poate mai mult decât a arătat până acum, cu condiţia ca fetele să creadă în ele mai mult. Avem şi jucătoare tinere dar avem şi handbaliste cu experienţă care trebuie să aibă altă exprimare, iar eu sunt convins că o vor avea. Eu cred că acest lucru este posibil, dar trebuie să fie unite şi să se ajute reciproc mai mult în teren”, a spus antrenorul.

Dumitru Berbece este de părere că returul va aduce o mulţime de surprize şi că totul este posibil. „S-a văzut că au apărut foarte multe rezultate surprinzătoare şi sunt convins că vor mai apărea în returul de campionat. În clipa aceasta nu cred că în afară de CSM poate, mai este cineva favorit clar, pentru că iată că este o listă destul de lungă de echipă care se vor bate pentru un loc de cupele europene. Ştim că nu va fi uşor, dar trebuie să credem în şansa noastră şi să ne luptăm pentru acest obiectiv. Este păcat să avem o şansă, să ne ajute rezultatele şi să nu reuşim pentru că nu am crezut în noi. Eu tot spun că avem nevoie de mai multă încredere, mai ales că s-a demonstrat că şi alte echipe despre care se tot spune că sunt valoric peste noi, pierd surprinzător. Deci…totul e e posibil”, a mai adăugat antrenorul Coronei.
Primele zece minute au fost echilibrate, Corona conducând cu 5-4 (min. 8), după care CSM a făcut 8-5 (12). Campioana conducea cu 19-14 la pauză, iar în minutul 33 scorul era de 20-17. Echipa antrenată de Aurelian Roșca s-a desprins decisiv apoi, marcând nouă goluri la rând, pentru 29-17 (43). Tehnicianul a dat șansa de a juca și unor handbaliste cu mai puține minute și scorul final a fost de 34-25.

Pentru CSMB au marcat Anastasia Lobaci 6 goluri, Carmen Martin 5, Isabelle Gullden 5, Linnea Torstensson 4, Aurelia Brădeanu 3, Oana Manea 3, Maja Mehmedovic 2, Camille Ayglon Saurina 2, Iulia Curea 2, Elena Dache 1, Bianca Bazaliu 1.

Golurile echipei oaspete au fost reușite de Laura Chiper 9, Nicoleta Dincă 4, Andreea Pricopi 4, Marilena Neagu 3, Georgiana Ciuciulete 1, Oana Bondar 1, Daria Bucur 1, Sorina Tîrcă 1, Adriana Crăciun 1.

Pe primul loc al clasamentului se află CSM București, cu 33 puncte (12 jocuri), urmată de HC Dunărea Brăila, 25 p (11 j), HC Zalău, 22 p (11 j), SCM Craiova, 17 p (10 j), HCM Rm. Vâlcea, 16 p (11 j), ASC Corona 2010 Brașov, 16 p (12 j), etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov