Locuri de muncă pe diverse meserii în Germania pentru studenti

Locuri de muncă pe diverse meserii în Germania pentru studenti

A început perioada de înscriere a studenţilor care doresc să aplice pentru un job de vară în Germania!

În perioada 5 ianuarie – 9 februarie 2017, studenții care doresc să aplice pentru un job de vacanţă de vară în anul 2017 (minim 2 luni) în Germania, se pot înregistra la Compartimentul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brasov.

Majoritatea locurilor de muncă sunt în hoteluri şi gastronomie în Bavaria si Baden Württemberg (Schwarzwald, Bodensee), în gastronomia de sistem (exemplu McDonalds). Constituie avantaj experienţa în hotelărie şi gastronomie.

Menționăm că pot participa studenții cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limbă germană.

Documentele necesare ȋnregistrării dosarului sunt:

  • – copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni);
  • – fișa de solicitare – Bewerbung 2017 – completată ȋn 2 exemplare la calculator și semnată (formularul tipizat și modelul de completare a acestuia se regăsesc la sediul AJOFM Brasov)
  • – adeverința de la facultate ȋn care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate);
  • – adeverința de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat ȋn varianta germană/engleză, germană/română, ȋn funcție de solicitarea instituției de ȋnvățământ, precum și instrucțiunile de completare se regasesc la sediul AJOFM Brasov.
  • – 3 fotografii tip pașaport;
  • – copie permis de conducere (dacă este cazul).

Înregistrarea se va desfășura în perioada 05.01.2017 – 09.02.2017 la sediul AJOFM Brasov, Compartiment EURES.

Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la sediul AJOFM Braşov, strada Lungă, nr.1A, telefonic la numerele: 0268.416879, 0268.411960, int.102 sau pe  e-mail la adresa  bv_eures@bv.anofm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov