Lacăt pe şcoli şi miercuri, 11 ianuarie

Lacăt pe şcoli şi miercuri, 11 ianuarie

Prefectului judeţul Braşov, CiprianBăncilă, a anunțat, în urmă cu câteva minute, că lcolile ărmân închise și miercuri, 11 ianuarie.

Decizia a fost luată în contextul în care codul portocaliu de ger a fost prelungit, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -29 şi -15 grade Celsius, iar autoritățile locale au decis ca elevii să nu meargă nici mâine la școală.

O altă chestiune care a stat la baza deciziei a fost problema transportului în comun, multe autobuze fiind afectate de gerul de azi-noapte. 41 de mijloace de transport în comun, din totalul de 134, au întâmpinat probleme în asigurarea serviciului public de transport, au anunțat reprezentanții RAT Brașov

O situație specială se înregistrează la unitățile de învățământ preuniversitar din localitățile Augustin, Măieruș și Vlădeni unde din cauza unor probleme tehnice apărute  nu se poate asigura încălzirea sălilor de clasă.

 1. Părinții care au copii de grădiniță, și fără sprijin (bunici în oras) ce au făcut cu copii?
  Este normal sa plătim salariile bugetarilor și o bona pentru ca sunt -22 grade, copii de grădiniță locuind cel mult la câteva blocuri distanta, iar părinții făcând 25 km pana la munca (unii beneficiind de liber, alții nu).
  Copii pana la 2 ani au mama ca insotitor (plătit de stat), iar copii peste 2 ani înscriși la grădiniță nu beneficiază de insotitor când e grădiniță inchisa (poate sta singur în casa, nu?)
  Părinții au 21 de zile de concediu, iar copii 80 zile libere.Diferenta de 59 zile cum se poate acoperi legal?
  În tari din UE, grădinițele și școlile vin în sprijinul părinților prin deschiderea acestora în tot timpul anului.Copii intre 1 și 10 ani având nevoie de insotitor, nu pot fi lăsați singuri în casa.
  Iar pentru cei ce doresc mai multa vacanta pentru copii lor, ii pot întrerupe de la grădiniță o perioada mai lunga în timpul verii, iar cei ce nu pot, sa aibă o opțiune.

  Creșele sunt deschise mult mai mult decât grădinițele, cum se explica asta?
  Creșele au fost deschise pe perioada gerului, iar data începerii a fost 3 Ianuarie,nu 9 Ianuarie.

  Iar aceasta vreme de afara este perfect normala pentru luna Ianuarie, chiar dacă în ultimii ani a fost mai cald.
  Este o normalitate și nu „IAD ALB”.
  Este iarna și iarna ninge și e ger.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.