Hotelierii din Poiana Brașov și Predeal, supărați pe turiștii moldoveni că vin cu mâncarea și băutura de-acasă

Hotelierii din Poiana Brașov și Predeal, supărați pe turiștii moldoveni că vin cu mâncarea și băutura de-acasă

În perioada 3-16 ianuarie, mai mult de 18.000 de turiști din Republica Moldova vin în hotelurile românești pentru a-și petrece Crăciunul și Revelionul pe stil vechi.

Cei mai mulți au ajuns în 3-4 ianuarie, iar hotelierii au constatat că mulți nu cumpără nici măcar o cafea din hotel, ba mai mult, își pregătesc mâncarea la reșou, în cameră.

Turiștii au cumpărat vacanțele cu prețuri începând de la 85 de euro până la peste 200 de euro. Cei mai mulți dintre ei au preferat pârtiile din Predeal, Poiana Brașov, Valea Prahovei, dar și stațiuni balneare precum Sovata și Borsec.

Potrivit  președintelui  Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova, Gabriel Mărgineanu, pe mâncare și băutură cheltuiala nu a depășit o medie de 50 de euro/persoană pe parcursul vacanței, notează profit.ro.

Una dintre supărările hotelierilor români de la munte este faptul că turiștii moldoveni nu sunt cheltuitori deloc și, în afara banilor pe care i-au plătit pe vacanțe, nu-și cumpără din hoteluri nicio cafea sau o apă plată.

Iar cealaltă mare supărare a hotelierilor este că mulți dintre ei își prepară mâncarea în cameră, pe reșouri cu care vin de acasă.

Mărgineanu mai spune că moldovenii vin cu multă băutură de acasă, 3-4 litri de vin și 2-3 litri de tărie, care însă nu este suficientă. Astfel, ei trebuie până la urmă să își mai cumpere încă pe atât din România. Deci, chiar dacă hotelurile nu câștigă suplimentar, banii tot ajung în economia românească.

El susține că nu toți turiștii moldoveni își pregătesc mâncarea în cameră, ci cei de la nivel „mediu în jos”. Asta înseamnă, în opinia lui, ceva mai puțin de jumătate din totalul turiștilor, adică în jur de 8.000 de persoane.

Singurul lucru care îi face pe hotelieri să nu întrerupă colaborările cu agenţiile de turism din Moldova îl reprezintă faptul că, totuşi, turiştii vin într-o perioadă de secetă, când în România deja s-a încheiat sezonul distracţiilor.

 

  1. Asa a zis Mărgineanu ca 3-4 litri de vin si 2-3 litri de tarie e bautura multa? Atunci cum isi explica ca nu le ajunge? Ori e multa ori nu ori omul nu bea decat o bere pe an. Pai 2 insi sanatosi o termina in jumate de zi lejer.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov