Biatlon: Brașoveanul Remus Faur a prins pursuitul în Cupa Mondială

Biatlon: Brașoveanul Remus Faur a prins pursuitul  în Cupa Mondială

Brașoveanul Remus Faur a fost la un pas să obţină un punct în Cupa Mondială, la Oberhof, în Germania, la întrecerile celei de-a 4-a etape a Cupei Mondiale de biathlon.

Sportivul a încheiat concursul pe locul al 41-lea, la 2.04.0 în spatele câştigătorului, atât în proba de 10 km sprint, cât și în cea de 12,5 km pursuit, cu o tură de penalizare.

Faur a fost singurul român, care a prins pursuitul, probă la care au luat startul doar primii 60 de concurenți de la sprint.

În competiţie au intrat şase sportivi români, care s-au clasat în proba de sprint după cum urmează: George Buta-locul 66 și Cornel Puchianu-locul 72 la masculin, iar la feminin, unde s-a concurat pe o distanță de 7,5 km, Luminița Pișcoran a terminat pe 64, Tofalvi Eva a sosit a 68-a, iar Diana Salman ocupat cea de-a 90-a poziție.

Câștigătorii etapei de la Oberhof au fost: austriacul Eberhard Julian la 10 km sprint masculin, cehoaica Gabriela Koukolova la 7,5 km sprint feminin, francezul Fourcade Martin la 12,5 km pursuit masculin, Dorin Habert Marie (Franța) la 10 km pursuit feminin, germanul Simon Schempp la 15 km, cu start în bloc, la masculin și Gabriela Koukolova la 12,5 km, cu start în bloc, la feminin.

Etapa a 5-a a Cupei Mondiale de biatlon este programată în perioada 10-15 ianuarie, tot în Germania, la Ruhpolding.

Leave a Reply

Your email address will not be published.