Zeci de oameni ai străzii au ajuns la Centrul Rezidenţial pentru Persoane fără Adăpost

Zeci de oameni ai străzii au ajuns la Centrul Rezidenţial pentru Persoane fără Adăpost

Temperaturile tot mai scăzute înregistrate în ultimele zile la Brașov au adus un număr de 22 de oameni ai străzii,  doar sâmbătă, la Centrul Rezidenţial pentru Persoane fără Adăpost.

O parte dintre ei nu au mai putut suporta frigul de afară şi au mers singuri la Centru, în timp ce alţii au fost transportaţi acolo de către Ambulanţă sau echipaje mixte formate din jandarmi şi poliţişti.

„Din cele 22 de persoane, 19 sunt cunoscute de noi, au mai fost la Centrul Rezidenţial pentru persoane fără adăpost şi sunt din Braşov iar trei din alte localităţi – doi din judeţul Covasna şi unul din judeţul Vaslui. Toţi primesc ceai şi hrană rece şi au posibilitatea să facă un duş. În cazul în care între ei sunt şi persoane în stare de ebrietate, acestea sunt duse la izolatorul centrului. Trei persoane au fost aduse de Ambulanţă, iar ceilalţi de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sau ai Poliţiei Locale. Pe lângă aceste persoane mai avem la Centrul de zi din cadrul Centrul Rezidenţial un număr de 26 de persoane care au acte şi care locuiesc aici pentru o perioadă de câteva luni, până la rezolvarea unei locuinţe sociale”, a declarat pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Servicii Sociale din Primăria Braşov, Mariana Topoliceanu.

Ea a ţinut să precizeze că şi cei care ajung în cursul nopţii au posibilitatea să rămână în Centrul de zi, adăugând însă că mulţi dintre ei preferă să se întoarcă pe stradă, pentru că în instituţie trebuie să respecte reguli.

Centrul Rezidenţial pentru persoanele fără adăpost dispune de 90 de locuri, dar dacă numărul solicitanţilor va fi mai mare sunt soluţii pentru suplimentarea locurilor, a mai arătat Topoliceanu.

La începutul săptămânii trecute 63 de persoane fără adăpost au apelat la unul dintre cele trei servicii pe care le au la dispoziţie, la centrele Direcţiei de Servicii Sociale ale municipiului Braşov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.