Firmele de deszăpezire din Brașov şi-au epuizat stocul de sare, după ultimele ninsori

Firmele de deszăpezire din Brașov şi-au epuizat stocul de sare, după ultimele ninsori

Ninsorile şi temperaturile tot mai scăzute înregistrate în ultimele zile au dus la diminuarea stocurilor de material antiderapant ale firmelor de deszăpezire.

Astfel, una dintre firmele care asigură deszăpezirea în municipiu a rămas fără sare în această dimineață.

Reprezentantului Eurostrada, Simion Chirilă a precizat că în cursul weekend-ului au fost împrăștiate pe străzi peste 400 de tone de material antiderapant.

După ce s-au golit depozitele, începând de astăzi se reîncepe aprovizionarea cu sare de la Salina Slănic Prahova, pentru a putea interveni în continuare cu cele 10 utilaje scoase pe străzi.

Angajaţii de la Eurostrada au început totuşi să cureţe şi străzile secundare din Bartolomeu, Tractorul, Triaj şi din zona Pieţei Dacia, pe lângă cele principale.

În ultimele 24 de ore, compania Vectra (care se ocupă de marea parte a oraşului, inclusiv de Poiana Braşov şi de drumul spre staţiune) a împrăștiat pe străzile din Brașov 300 de tone de sare, aşa că aprovizionarea se face continuu, după cum a explicat Marius Tomescu, director de mecanizare.

Acesta a mai explicat faptul că din cauza gerului, nici sarea nu mai are putere să topească zăpada, astfel că pe carosabil este inevitabil să mai rămână zăpadă frământată, care însă se va topi odată ce gerul se va mai domoli și mercurul din termometre va ajunge la cel puțin – 7 grade Celsius.

Pe străzile secundare din Răcădău şi Florilor se va interveni astăzi, dacă nu se vor ivi probleme în alte zone.

În cazul în care sunt probleme legate de activitatea de deszăpezire, braşovenii pot anunţa dispeceratele celor două societăţi la numerele de telefon 0268.708.062 (Vectra) şi 0268.311.310 (Eurostrada), sau apelând dispeceratul Primăriei, la numărul de telefon 0268.984.

  1. Pe str.Verii dimineata era zapada intacta, nu a dat nimeni cu nimic, si cine are copil la scoala 8 stie ce aglomerata este aceasta strada cu sens unic. Sleauri formate de masini, atat.

    Reply
  2. Intreb si eu cu nedumerire – Oamenii astia nu stiu sa faca deszapezire decat impingand zapada de pe strada in parcari ?.Oare cum mai iesi cu masina din parcare dupa doua -trei treceri cu plugul.Iei o lopata si dai zapada inapoi in strada.Daca nu, fortezi digul de zapada inghetata si te alegi cu scutul rupt,spoilere smulse si alte asemenea pagube.Pe astea cine le suporta.Platim din buzunarul nostru sa se faca deszapezire si asistam la o bataie de joc.Toate parcarile amenajate din oras sunt inaccesibile din cauza firmelor de deszapezire.Colectarea zapezii este SF pentru ei.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.