Finanţare de la bugetul local pentru proiecte culturale

Finanţare de la bugetul local pentru proiecte culturale

Potrivit viceprimarului Braşovului Costel Mihai, două milioane de lei au fost alocate de la bugetul local, pentru finanțarea în 2017 a proiectelor culturale, suma fiind dublă comparativ cu anul 2016.

Primăria Braşov va posta astăzi pe site-ul instituţiei anunţul privind lansarea programului de finanţare pentru proiectele culturale ce urmează a beneficia anul acesta de finanţare de la bugetul local.

„În anul 2015 au beneficiat de finanţare 10 proiecte, iar anul trecut 19. Am luat decizia de a suplimenta bugetul pentru anul 2017 pentru că este necesar să acordăm o atenţie deosebită vieţii culturale a Braşovului”, a declarat Costel Mihai.

Potrivit ghidului, de finanţare nerambursabilă, de finanţare de la bugetul local pot beneficia proiecte din arii tematice precum arte vizuale şi arhitectură, activităţi muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural naţional, patrimoniu imaterial, intervenţie culturală, educaţie culturală, diversitate culturală, în toate cazurile condiţia fiind ca evenimentele să se încadreze în Strategia culturală a municipiului Braşov 2015-2030, şi să se desfăşoare în municipiu, notează bzb.ro.

Proiectele culturale vor putea fi depuse în maxim 30 de zile calendaristice de la data lansării anunțului, iar dacă se respectă termenele prevăzute în procedură, rezultatele vor fi anunțate în 82 de zile de la această dată. Dacă în urma primei sesiuni nu se depun suficiente proiecte pentru a se acorda cele două milioane de lei, în termen de 30 de zile de la anunțarea rezultatelor, Municipalitatea va organiza o a doua sesiune.

Cota maximă a cofinanţării ce poate fi obţinută de la bugetul local este de maxim 80% din bugetul total al proiectului, iar solicitanţii au obligaţia de a asigura contribuţia de 20%. Valoarea minimă a finanţării este de 20.000 de lei/proiect, iar valoarea maximă a finanţării este de 100.000 de lei/proiect.

Viceprimarul Costel Mihai a precizat că, anul acesta, programul vine cu noutăți. Astfel, dacă în anii precedenți punctajul mimim pe care trebuia să-l obțină un proiect pentru a deveni eligibil era 80 din 100 de puncte, anul acesta a fost coborât la 70 de puncte. O altă noutate este că toate documentele solicitate prin ghid trebuie depuse încă de a început, spre deosebire de anii trecuți, când dosarul se putea completa pe parcurs.

Comisia de evaluare a proiectelor va fi compusă din cinci persoane, dintre care un reprezentant al Consiliului Local, unul al Executivului Primăriei şi trei personalităţi din mediul cultural, care au o experienţă de cel puţin trei ani în domeniu, precizează viceprimarul Costel Mihai.

Loading...
  1. Din păcate pe site-ul Primăriei Brașov nu am găsit nimic, adică niciun Ghid.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.