52 de utilaje de deszăpezire acţionează pe drumurile din judeţ

52 de utilaje de deszăpezire acţionează pe drumurile din judeţ

În Brașov traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Codul galben de ninsori a mobilizat echipele de intervenție ale celor două firme care asigură serviciul de deszăpezire în municipiul Brașov.

Se acționează doar pe străzile principale, în interiorul cartierelor urmând să se intre abia după ce se vor degaja în totalitate arterele principale.

Prioritatea au avut-o arterele principale (Hărmanului, 13 Decembrie, DN13, Gării, Victoriei, Griviței).
Se acționează în continuare, în special pentru păstrarea circulației în condiții de iarnă, pe arterele principale.

Cele două companii care acţionează în municipiul Braşov pentru deszăpezire au scos, încă de azi-noapte, 26 de utilaje pe drumurile din oraş. Între timp, numărul acestora a fost suplimentat ajungând la 33 în acest moment.

Astfel, firma Eurostrada (care are aproximativ 25% din oraş, respectiv Stupini, Bartolomeu, Tractorul, Craiter şi Triaj) are pe străzi, din cursul nopţii, 10 utilaje dotate cu lame şi răspânditoare de sare şi s-au folosit până la orele 11.00 aproximativ 80 de tone de material derapant din totalul de 450 de tone aflate ieri în depozit, conform directorului tehnic al companiei, Simion Chirilă.

Vectra (care se ocupă de restul arterelor din oraş şi de Poiana Braşov) a acţionat de azi-noapte cu 16 utilaje de deszăpezire, iar de la orele 7.00 a suplimentat numărul acestora, ajungându-se la 23 de utilaje.

Dintre acestea, trei autoutilitare au asigurat permanent accesul pe drumul de Poiană, iar două au acționat în Poiana Brașov, pentru deszăpezirea aleilor, străzilor de acces și parcărilor, conform datelor furnizate de administratorul special Mihai Răzoream.

De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a cerut tuturor şefilor de district să fie în teren şi să asigure permanenţa.

În cursul nopţii s-a intervenit pe drumurile naţionale cu 44 de utilaje de deszăpezire şi începând cu ora 4 dimineaţa intervenţia a fost asigurată de 52 de utilaje.

În cazul în care sunt probleme legate de activitatea de deszăpezire, braşovenii pot anunţa dispeceratele celor două societăţi la numerele de telefon 0268.708.062 (Vectra) şi 0268.311.310 (Eurostrada), sau apelând dispeceratul Primăriei, la numărul de telefon 0268.984.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.