Cel mai bun sezon de schi din ultimii ani în Poiana Braşov

Cel mai bun sezon de schi din ultimii ani în Poiana Braşov

Stratul consistent de zăpadă pe pârtiile de schi şi condiţiile foarte bune de schiat au atras un număr foarte mare de turişti în staţiunile montane din judeţul Braşov.

Pârtiile din Poiana Braşov au fost deschise foarte devreme, pe 8 decembrie, astfel schiorii au avut noroc cu vremea rece, cu temperaturi joase, care a ajutat suficient de mult, permiţând amenajarea domeniului schiabil cu zăpadă naturală şi, mai ales, cu zăpada artificială produsă de tunuri.

În Poiana Braşov, pe parcursul lunii decembrie, numărul urcărilor cu instalațiile de transport pe cablu a fost de peste 400.000, față de puțin peste 100.000, înregistrate la finele anului 2015.

Cea mai bună zi din acest sezon a fost pe 29 decembrie, când au fost înregistrate peste 33.000 de urcări cu instalațiile de transport pe cablu, un record în ultimii ani.

De asemenea, pe 1 ianuarie 2017 au fost înregistrate 22.330, față de numai 15.055 în prima zi a lui 2016, relatează bizbraşov.ro.

Şi la Predeal toate pârtiile Clăbucet, Subteleferic, Cocoşu au fost amenajate pentru schiori, stațiunea fiind ocupată în proporție de peste 95%, în luna decembrie 2016.

Mai puţin aglomerată a fost pârtia de schi aflată la 4 km de Bran, care are 850 de metri lungime, instalaţie de nocturnă şi teleschi.

În prezent, toate pârtiile sunt funcționale, de la finele anului trecut fiind deschise și părțile inferioare ale pârtiilor Lupului și Subteleferic, care au fost înzăpezite artificial.

Administratorii domeniului schiabil spun că  în acest moment condițiile sunt excelente pentru schiat în Poiană, stratul de zăpadă având grosimi cuprinse între 70 și 110 centimetri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.