Record de cazuri de gripă în judeţ

Record de cazuri de gripă în judeţ

Un număr de 55 de braşoveni au fost diagnosticaţi clinic cu gripă în ultima săptămână, în judeţul Braşov. Dintre acestea, 14 au fost cazuri care au avut nevoie de internare în spital.

Cifra este de patru ori mai mare faţă de săptămâna anterioară când în judeţul Braşov erau înregistrate 14 cazuri de gripă (nouă internate), diagnosticate clinic, dar erau infirmate de probele de laborator.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov nu au putut fi contactaţi pentru a preciza dacă gripele au fost diagnosticate clinic (pe baza simptomelor) sau prezenţa virusurilor gripale a fost confirmată prin probe de laborator.

Potrivit statisticilor Serviciului de Supraveghere şi Control Bolilor Transmisibile (SSCTB) din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în săptămâna 19-25 decembrie au fost diagnosticaţi în total 970 braşoveni cu boli specifice sezonului rece (faţă de 1.315 în săptămâna anterioară).

Cele mai multe cazuri de gripă au fost înregistrate în rândul copiilor – 33 (21, din grupa de vârstă 5-14 ani), dintre care opt au avut nevoie de îngrijiri spitalizate. Un singur bebeluş a fost diagnosticat cu viroză gripală.

Totodată numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a scăzut, de la 989 cazuri în săptămâna 12-18 decembrie, la 625 cazuri în săptămâna 19-25 decembrie. 19 dintre cei peste 600 de pacienţi cu IACRS au fost internaţi în spital.

Şi numărul cazurilor de pneumonie a scăzut, de la 312 în săptămâna 12-18 decembrie, la 290 de cazuri în săptămâna 19-25 decembrie. 82 de braşoveni cu pneumonie au fost internaţi în spital, săptămâna trecută.

Leave a Reply

Your email address will not be published.