Handbalistele Coronei au câştigat fără probleme meciurile amicale cu Măgura Cisnădie

Handbalistele Coronei au câştigat cu scorul de 29 – 22 (15-10) respectiv 39-31 (21-18) cele două meciuri amicale jucate miercuri seara şi joi dimineaţa în compania Măgurei Cisnădie.

Din cele două partide au lipsit Denisa Dedu şi Laura Chiper, care au parte de o scurtă vacanţă după perioada lungă în care s-au aflat la echipa naţională, precum şi junioarele Sorina Tîrcă şi Daria Bucur. De asemenea, nu au jucat Carmen Cartaş, Ani Mîrcă, Daniela Coorban şi Camelia Hotea, toate aflate în recuperare după accidentări.

La finalul celui de-al doilea joc, antrenoarea Mariana Tîrcă a declarat că este mulţumită de felul în care s-au mişcat jucătoarele, mai ales având în vedere că nu a avut posibilitatea să facă prea multe schimbări.

„În condiţiile în care ne-am pregătit în ultima perioadă, cu puţine jucătoare şi fără portar, Denisa şi Daciana fiind la loturile naţionale, eu spun că ne-am mişcat bine în aceste două meciuri cu Măgura. A fost o perioadă în care am încărcat, fetele au răspuns extraordinar de bine dar ne-ar trebui mai multe jocuri ca să putem intra în etapele de campionat cât mai aproape de ceea ce ar trebui săă fim. Oricum, fetele s-au descurcat foarte bine, mi-a plăcut atitudinea lor, am început să avem o apărare mai curajoasă, mai avansată, aşa cum îmi doresc eu, şi bineînţeles atacurile care trebuie să gfie cheia noastră. De asemenea, mă bucur că şi interii au început să vină cu şuturi de afară. După Crăciun vom merge la turneu la Râmcu Vâlvcea şi vom vedea cum ne vom mişca şi acolo”, a spus antrenoarea Coronei.
Legat de portarul Denisa Dedu, aflată în ultimele şase luni de contract cu Corona, Mariana Tîrcă as pus că spereă ca jucătoarea să rămână la Braşov în ciuda faptului că după prestaţia de la Campionatul European au apărut mai multe oferte pentru ea.

„Normal, noi ne-am dori să o avem la noi în poartă, dar sunt mulţi factori care vor decide, mai ales că ea a fost superbă la Campionatul European. În plus, atitudinea ei în poartă este matură, iar faptul că de la 16 ani apară în liga naţională, se simte enorm pentru că are evoluţii mature în joc. Noi sperăm, mai rămâne să vedem ce va allege şi ea, un lucru este însă clar, este un portar de valoare care va mai creşte”.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.