Numărul angajaţilor braşoveni este în creştere – 6.000 de angajaţi în ultimul an

Numărul angajaţilor braşoveni este în creştere – 6.000 de angajaţi în ultimul an

Efectivul salariaţilor la sfârşitul lunii octombrie 2016 a fost în judeţul Braşov de 176.163 persoane, mai mare cu 279 persoane decât cel înregistrat la sfârşitul lunii precedente şi, respectiv, mai mare cu 3,53% faţă de efectivul salariaţilor de la sfârşitul lunii octombrie 2015, respectiv, mai mare cu 6.006 persoane.

În luna octombrie judeţul Braşov se menţine pe locul al cincilea din ţară, dacă luăm în considerare numărul total al salariaţilor, după judeţele Timiş, Cluj, Constanţa şi Prahova, se arată intr-un comunicat emis de Institutul Naţional de Statistică, Direcţia Judeţeană de Statistică Braşov.

La nivelul judeţului Braşov , câştigul salarial mediu nominal brut a fost în luna octombrie 2016 de 2.805 lei, cu aproximativ 47 de lei mai mult decât în luna anterioară şi cu 295 de lei mai mult decât în octombrie 2015,  iar salariul mediu net a fost de 2.31 de lei, cu 33 de lei mai mult decât în septembrie şi cu 223 de lei mai mult decât în luna octombrie a anului trecut.

Cel mai mic salariu mediu net de anul acesta s-a înregistrat în luna ianuarie, şi a fost  de 1827 de lei.

Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în industrie şi construcţii (2.063lei), în timp ce sub media judeţului s-au clasat câştigurile din domeniile servicii şi comerţ (2.025 lei) şi, respectiv, agricultură, silvicultură şi piscicultură (1.652 lei).

Faţă de luna octombrie 2015, cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe diviziunile „Transporturi aeriene” cu 108,50% şi, respectiv, „Publicitate şi activităţi de studiere a pieţei” cu 95%. Cea mai mare scădere aparţine diviziunii „Fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice” cu 55,02%.

La nivelul Regiunii Centru, judeţul Braşov se plasează pe locul întâi, la efectivul salariatilor înregistraţi la sfârşitul lunii octombrie.

Într-un clasament naţional al judeţelor României, judeţul Braşov ocupă:

– locul al 5 -lea după câştigul salarial mediu net pe total economie;

– locul al 20 -lea după câştigul salarial mediu net în agricultură, silvicultură şi pescuit;

– locul al 7 -lea după câştigul salarial mediu net în industrie şi construcţii;

– locul al 6 -lea după câştigul salarial mediu net în servicii şi comerţ.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.